Corsair iCUE H100i Elite Capellix – Test practic

Scris de: , in categoria: Racire, in 15 September, 2020.

Prezentare

 

Radiatorul si cele doua ventilatoare cu levitatie magnetica ML120 RGB PWM sunt ambalate separat, acestea din urma putand fi montate pe oricare parte, in orice directie (push sau pull). Fiecare ventilator are doua cabluri, unul cu 4 pini PWM pentru reglarea turatiei precum si o mufa cu 4 pini pentru reglajul iluminarii (D-RGB). Ansamblul waterblock + pompa este dotat cu un cablu proprietar Corsair ce duce direct in iCUE Commander Core si o mufa cu 3 pini pentru monitorizarea turatiei, care poate fi conectata in placa de baza. Pasta termica este pre-aplicata si este suficienta chiar si pentru procesoare cu IHS-ul ceva mai mare, in timp ce pe lateralul pompei putem vedea un surub de golire al instalatiei sau de adaugare de lichid (la nevoie, pentru ca sistemul vine deja umplut, gata de folosire).

Sistemul de prindere este usor de montat si exercita o presiune suficienta, calitatea constructie fiind excelenta din punctul meu de vedere. Furtunele sunt groase si pot pivota la iesirea din pompa pentru a putea fi asezate cat mai bine in carcasa. Capacul ansamblului pompa + waterblock are un top de acryl, care poate fi inlocuit cu cel inclus suplimentar in pachet (ceva mai permisiv cu lumina decat cel montat din fabrica) in cazul in care doriti sa va bucurati mai mult de iluminarea LED-urilor Capellix.

Pentru reglarea turatiei ventilatoarelor, a regimului de lucru al pompei sau a iluminarii, putem folosi software-ul deja binecunoscut voua, Corsair iCUE (mai multe detalii pe pagina urmatoare). Daca alegem sa nu ne folosim de programul celor de la Corsair, pompa si ventilatoarele vor fi ajustate automat in functie de temperatura lichidului de racire din instalatie iar iluminarea va alterna (Rainbow).

 

 

Comentarii

Un comentariu la: Corsair iCUE H100i Elite Capellix – Test practic

  1. Alice Ionescu a scris pe:

    Se poate folosi fara icue si fara controller?
    As intentiona sa il folosesc old school – sa pun fans pe CPU header si pompa pe AIO sau AUX…

Lasa-ne un comentariu: