Corsair iCUE H100i Elite Capellix – Test practic

Scris de: , in categoria: Racire, in 15 September, 2020.

Corsair iCUE H100i Elite Capellix

 
Perioada de back-to-school a devenit preferata companiilor din IT pentru lansarile de produse noi, toate eforturile din mai-iunie (Computex) fiind mutate catre toamna, mai exact Septembrie-Octombrie. Stiu ca voi asteptati cu nerabdare lansarea noilor placi video de la Nvidia insa pana veti afla totul despre ele de la colegul meu Tudor eu va voi povesti de o noua serie de AIO-uri de la Corsair: iCUE Elite Capellix.

Asa cum probabil va amintiti din review-ul lui Corsair Dominator Platinum RGB, LED-urile Capellix se remarca prin dimensiuni extrem de reduse (0.2mm³ fata de 2.8mm³ cat are un LED RGB uzual) sunt mai luminoase cu pana la 60% si vin cu un consum cu pana la 40% mai redus pentru aceeasi intensitate luminoasa. Ei bine, aceste LED-uri Capellix isi fac aparitia si pe gama de varf a AIO-urilor Corsair, cele 33 bucati iluminand ansamblul pompa si waterblock, putand fi configurate individual dupa bunul plac.

Pompa este imbunatatita fata de modelele anterioare, specificatiile sale incluzand un debit de 0.82L / min si un nivel de zgomot maxim de 20dB… impresionant! Waterblock-ul este optimizat si el pentru performanta ridicata, materialul folosit fiind cupru iar cold plate-ul este strabatut de un jet impartit in 2 (split-flow) care raceste lamelele amplasate cu o densitate de 128 lamele per inch. La o prima privire imi pare ca experienta capatata cu gama de custom cooling Hydro X a facut ca producatorul sa aibe alte posibilitati si oportunitati pe piata AIO-urilor, iCUE Elite Capellix fiind intruchiparea anilor de R&D si investitiilor facute in acest segment.

Corsair iCUE H100i Elite Capellix este disponibil in 3 variante in ceea ce priveste dimensiunea: H100i (240mm, modelul pe care il vom testa si noi astazi), H115i (280mm) si varful de gama, H150i (360mm). Ventilatoarele livrate cu toate modelele Elite Capellix sunt ML RGB PWM cu dimensiunea de 120mm sau 140mm, dupa caz. Un mare plus este includerea controller-ului iCUE Commander Core in pachet prin intermediul caruia puteti controla pompa, iluminarea Capellix si pana la 6 ventilatoare PWM si RGB. Haideti insa pe pagina urmatoare sa vedem ce gasim in pachet!

 

Comentarii

2 comentarii la: Corsair iCUE H100i Elite Capellix – Test practic

  1. Alice Ionescu a scris pe:

    Se poate folosi fara icue si fara controller?
    As intentiona sa il folosesc old school – sa pun fans pe CPU header si pompa pe AIO sau AUX…

  2. Lucian Pop a scris pe:

    Nice review. I’m sold 🙂 Oare se gaseste in ceva magazine din Romania, il aduce ceva importator?

Lasa-ne un comentariu: