NOFEN A40 SET – The silence of the fans

Scris de: , in categoria: Racire, in 11 April, 2011.



.
Nu este usor sa pui la punct o metodologie de test pentru un astfel de sistem, mai ales in conditiile in care colegul meu Ramiro v-a obisnuit cu tot felul de “bunatati” in domeniu. Totusi, tinand cont de scopul diferit al acestui test, nu ne vom concentra pe performanta cooler-ului in sine ci pe modul in care se comporta un sistem bazat pe setul A40. Pentru aceasta, am ales placa de baza ECS H67H2-M, un procesor i2600K in conditii stock (3400MHz, Turbo, HT On, 1.2v vCore, etc), un kit de memorie Kingston DDR3 200 CL8 tactat asa cum ne permite placa de baza (DDR3 1333), si un HDD Western Digital de 500GB. Am folosit set-ul A40, apoi am schimbat cooler-ul CR-100A cu Noctua NH-D14, pentru a vedea cum se comporta in aceleasi conditii cu CR-100A.

Pentru a simula o situatie cat mai complexa, am rulat testele intr-o camera cu o temperatura a mediului ambient de 27 oC. Am rulat 30 minute Prime 95, apoi am lasat Prime sa ruleze in fundal, si am pornit un benchmark pentru HDD (ATTO), precum si Unigine, pentru a stresa toate componentele sistemului in acelasi timp. Am monitorizat temperatura procesorului cu RealTemp, precum si temperatura hard-disk-ului si a chipset-ului cu AIDA64. Am considerat testul incheiat in momentul in care Prime a rulat o ora.

.

Comentarii

7 comentarii la: NOFEN A40 SET – The silence of the fans

  1. Costi a scris pe:

    De obicei sistemele dead silent sunt sisteme care nu sunt folosite pentru gaming. Chiar și pentru gaming este de ajuns un i5 2400(părerea mea).
    Aș fi fost curios cum s-ar fi descurcat noctua cu un i3 care are TDP mai mic și care se pretează mult mai bine pe sistem multimedia.

  2. Dinu a scris pe:

    415$ ? Pentru ce? Că din pozele pe care le-am văzut, pe carcasă nu aş da mai mult de 50$, cît despre cooler, impresionante dimensiuni dar cu siguranţă are probleme de compatibilitate cu multe din plăcile de bază existente. Poate preţul acesta e pentru concept şi nu pentru pachetul în sine. Oricum, interesantă implementare.

  3. Monstru Post author a scris pe:

    Mai este si o sursa fanless acolo, iar lista de placi de baza compatibile este destul de luuunga 🙂

  4. Licaon a scris pe:

    @Dinu: sursele fanless 400W incep de la 500ron, totusi mai mult de 500+200case+300cooler~=1000ron e cam mult!?

    @Monstru: o placa video totusi poate schimba rezultatul, sa zicem un HD5770 sau HD6850 sau chiar un HD6950 plus un Accelero S1 etc, ce zici ? 😀

  5. Monstru Post author a scris pe:

    HD 5750 fanless recomanda cei de la Nofen, mai sus cred ca pot aparea probleme din cauza lipsei fluxului de aer din sistem.

  6. ma3cs a scris pe:

    Ideal pentru birotica si navigatie internet si de ce sa pui o placa video cand poti folosi onboard-ul , pana la urma e un silent si nu axat pe utilizari intense.
    Dar vorba aia … dincolo era mai ieftin.
    Personal am un noctua nh-d14 (cadou) si face pereche buna cu q8400 (momentan) si nu as schimba totusi pe nofen-ul asta … oricum ar arata interesant coolerul ala in vitrina.

  7. Design-ul e superb, absolut superb! Din pacate nu vad sistemul asta de carcasa si racire folosit intr-un sistem de gaming. Pana la urma, daca vrei sa scoti tot ce poti din hardware , nu te mai impiedici de zgomot.

    Eu as folosi carcasa asta pentru un sistem multimedia, langa un home cinema Dolby si o plasma cu diagonala mai mare decat anvergura unui 747, intr-o camera izolata fonic. Uber epic.

Lasa-ne un comentariu: