Review – Arctic P12 Max

Scris de: , in categoria: Racire, in 4 October, 2024.

Concluzii

 

Arctic P12 Max se remarca printr-un design optimizat pentru presiune statica si silentiozitate, ambele fiind confirmate de testele noastre. Cu o plaja extinsa de turatii intre 200 si 3300 RPM, acest ventilator asigura flexibilitate pentru diverse configuratii, fiind potrivit atat pentru situatii in care zgomotul este crucial, cat si pentru cele in care performanta primeaza. Montat pe un radiator sau cooler, Arctic P12 Max ofera un raport performanta/dBA excelent in intervalul 1000-1600 RPM. Cu toate acestea, avand doar 5 pale, sub 1000 RPM pierde din fluxul de aer, iar peste 1600 RPM zgomotul devine mai proeminent decat castigul in performanta.

Echipat cu un rulment pe baza de lichid (FDB) pentru durabilitate si pad-uri de cauciuc pentru reducerea vibratiilor, P12 Max asigura o functionare silentioasa. Desi poate fi mai zgomotos la turatii maxime, profilul sau spectral linistit si eficienta il fac o optiune solida pentru entuziastii hardware. Pretul accesibil de 37 lei, combinat cu performantele competitive, il recomanda ca o alegere de top pentru cei care cauta un echilibru aproape perfect intre performanta, silentiozitate si cost.

Un alt aspect de luat in considerare este constructia robusta si eficienta a ventilatorului. Arctic au optat pentru un design simplu, eliminand accesorii sau functii suplimentare pentru a mentine pretul competitiv. Chiar si asa, ramane impresionant cum cei de la Arctic au reusit sa ofere P12 Max la acest pret. La fel m-am intrebat si in cazul AIO-ului Liquid Freezer III 360 A-RGB pe care l-am testat acum ceva timp. Nu pot decat sa spun: Bravo, Arctic!

 

 

Comentarii

4 comentarii la: Review – Arctic P12 Max

  1. Gheorghe a scris pe:

    Excelent!
    E destul de greu sa aleg un articol sa comentez, insa am avut noroc azi, articolul asta face absolut toi banii, atat prin prisma noutatilor din metodologia de testare, cat si prin clarificarea spectelor legate de performanta.
    Piticul poate sta linistit, Artic vegheaza ;).

  2. Dragos Iulian Bostina a scris pe:

    Desi de mai bine de 10 ani am devenit un fan convins al be quiet!, caut ceva mai ieftin si foarte silentios pentru a trece de la o carcasa deschisa, la ceva inchis, fiindu-mi deci necesare si coolere pentru carcasa. (merg pe principiul pe principiul “multe, la turatie joasa”)

    O sa fie interesant de urmarit cum o sa reziste in timp prafului orasului 🙂 (dpdv al zgomotului produs)

  3. Catalin Andro a scris pe:

    M-am gandit sa imi fac un setup de ventilatoare 3x120mm pentru intake, in fata carcasei. Pare un ventilator foarte potrivit pentru asta. Traiasca matose!

  4. dor a scris pe:

    La multi ani Lab501! Matose e pe val cu atât de multe review-uri! Bravo!

    Măsurătorile audio de la pagina 9 sunt incredibile pentru un amator ca mine. Mi-ar fi trebuit acum câțiva ani când mi-am luat seturile de ventilatoare pentru PC-urile din casa 🙂 Va rog sa le faceți in continuare!

    Cat despre CFM… 81 nu e chiar atât de mare. Ma așteptam la rezultate mai bune.

Lasa-ne un comentariu: