Review – Arctic P12 Max

Scris de: , in categoria: Racire, in 4 October, 2024.

Prezentare

 

Ventilatorul Arctic P12 Max este construit dintr-un cadru si un rotor din plastic, avand un design cu 5 pale, ranforsate de un cerc exterior, pentru a maximiza fluxul de aer si presiunea statica. Acesta utilizeaza un conector PWM pentru controlul vitezei, care variaza intre 200 RPM si 3300 RPM. Initial, modelul P12 Max folosea un lagar pe rulmenti dubli (DBB), dar a fost echipat mai recent cu un lagar pe baza de lichid (FDB) pentru o functionare mai silentioasa si durabilitate imbunatatita, garantand peste 500.000 de ore de functionare. De asemenea, include pad-uri de cauciuc pentru reducerea vibratiilor, iar specificatiile sale il fac ideal atat pentru radiatoare, cat si pentru racirea carcasei.

P8 Max se distinge prin absenta cercului exterior pentru stabilitatea palelor, acest lucru fiind posibil datorita dimensiunii reduse a palelor. Cu toate acestea, P8 Max foloseste tot un lagar FDB si are o presiune statica extrem de ridicata, facilitata si de turatia maxima de 5000 RPM. Scenariul recomandat de utilizare pentru Arctic P8 Max este in serverele 2U, dimensiunea compacta facandu-l perfect pentru acest tip de aplicatie.

P14 Max, pe de alta parte, este ventilatorul mai mare, de 140 mm, proiectat pentru radiatoare de 280 mm sau 420 mm, dar si pentru carcase spatioase. Turatia lui P14 Max poate fi controlata intre 400 RPM si 2800 RPM. Desi presiunea statica este mai mica decat la P12 Max, fluxul maxim de aer atinge un excelent 95 CFM.

Mai jos puteti vedea o galerie cu toate cele 3 ventilatoare mentionate mai sus.

 

 

Comentarii

4 comentarii la: Review – Arctic P12 Max

  1. Gheorghe a scris pe:

    Excelent!
    E destul de greu sa aleg un articol sa comentez, insa am avut noroc azi, articolul asta face absolut toi banii, atat prin prisma noutatilor din metodologia de testare, cat si prin clarificarea spectelor legate de performanta.
    Piticul poate sta linistit, Artic vegheaza ;).

  2. Dragos Iulian Bostina a scris pe:

    Desi de mai bine de 10 ani am devenit un fan convins al be quiet!, caut ceva mai ieftin si foarte silentios pentru a trece de la o carcasa deschisa, la ceva inchis, fiindu-mi deci necesare si coolere pentru carcasa. (merg pe principiul pe principiul “multe, la turatie joasa”)

    O sa fie interesant de urmarit cum o sa reziste in timp prafului orasului 🙂 (dpdv al zgomotului produs)

  3. Catalin Andro a scris pe:

    M-am gandit sa imi fac un setup de ventilatoare 3x120mm pentru intake, in fata carcasei. Pare un ventilator foarte potrivit pentru asta. Traiasca matose!

  4. dor a scris pe:

    La multi ani Lab501! Matose e pe val cu atât de multe review-uri! Bravo!

    Măsurătorile audio de la pagina 9 sunt incredibile pentru un amator ca mine. Mi-ar fi trebuit acum câțiva ani când mi-am luat seturile de ventilatoare pentru PC-urile din casa 🙂 Va rog sa le faceți in continuare!

    Cat despre CFM… 81 nu e chiar atât de mare. Ma așteptam la rezultate mai bune.

Lasa-ne un comentariu: