Review – Corsair iCUE H150i Elite Capellix XT

Scris de: , in categoria: Racire, in 2 February, 2023.

Corsair iCUE H150i Elite Capellix XT

 

Daca lansarile surselor de alimentare s-au tinut lant in luna Ianuarie, iata ca si inceputul lunii Februarie vine cu o lansare din partea producatorului american Corsair. Astfel, astazi vede lumina zilei pe piata o noua linie de AIO-uri – Corsair iCUE Elite Capellix XT.  Aceasta este reprezentata de 4 modele diferentiate in functie de dimensiunea radiatorului: H100i Elite Capellix XT (240mm), H115i Elite Capellix XT (280mm), H150i Elite Capellix XT (360mm) si H170i Elite Capellix XT (420mm), toate fiind compatibile atat cu platformele Intel (inclusiv LGA 1700, 1200, 115X si 2066), cat si cu platformele AMD (socket AM4 si AM5).

Ventilatoarele folosite in aceasta serie sunt Corsair AF RGB Elite, cu lagar FDB (Fluid Dynamic Bearing), concepute pentru a fi silentioase. Tehnologia AirGuide si-a pus amprenta asupra design-ului acestora si se axeaza pe concentrarea volumul de aer captat pentru o racire cat mai eficienta. In functie de modelul ales, ventilatoarele de 120mm pot atinge pana la 2100RPM, iar cel de 140mm pana la 1700RPM. In materie de silentiozitate vorbim despre 34.1 dBa pentru 120mm si 33.8 dBa pentru 140mm. Fiind ventilatoare PWM, acestea se vor opri din rotatie atunci cand temperatura sistemului o permite, eliminand complet zgomotul. Pasta preaplicata este nelipsita si este de cea mai buna calitate, respectiv Corsair XTM70, iar bracket-urile sistemului de montare sunt modulare si se instaleaza fara mari dificultati. Lungimea furtunelor ofera libertate de miscare in interiorul carcaselor, acestea variind in functie de dimensiunea radiatorului intre 400mm pentru H100i si H115i si 450mm pentru H150i si H170i.

Tototdata, de partea de controlul a turatiei si a iluminarii ventilatoarelor, dar si a pompei, se ocupa iCUE Commander Core, inclus in pachetul de accesorii, acesta comunicand prin USB direct cu software-ul proprietar iCUE. Printre optimizarile ce se pot face prin intermediul iCUE sunt incluse si monitorizarea temperaturilor sistemului, ajustarea vitezei ventilatoarelor si a pompei AIO-ului, monitorizarea CPU-ul si a temperaturii lichidului de racire. De iluminarea pompei se ocupa cele 33 de LED-uri Capellix ce creeaza 21 de zone RGB dinamice, customizabile. Garantia aplicata acestei serii este de 5 ani, garantie ce se mentine chiar si atunci cand utilizatorul decide asupra unui update si achizitioneaza ELITE LCD Upgrade Kit, ce vine cu un display LCD. Acest kit se gaseste si in magazinele de specialitate de la noi din tara, pretul fiind in jur de 650Lei si este disponibil pe negru, alb sau Ice.

In laboratorul nostru avem Corsair iCUE H150i Elite Capellix XT, un membru reprezentativ atat al seriei sale, cat si a eforturilor investite de Corsair in ultimul timp pe partea de AIO-uri. Desi noi avem varianta pe negru, tin sa mentionez ca este disponibila si varianta pe alb pentru acest model. Pretul recomandat de catre producator pentru acest model, indiferent de culoarea aleasa este de 266.90€. Bun, acum sa-l vedem mai indeaproape.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: