Review – Fractal Lumen S36 RGB

Scris de: , in categoria: Racire, in 26 August, 2021.

Rezultate

 

Incepem testele cu setarea maxima de turatie pentru ventilatoarele PWM din pachet (raportata la 1500rpm desi conform specificatiilor ar trebui sa fie 2000rpm, probabil din cauza utilitarului GIGABYTE), temperatura maxima a procesorului ajungand astfel la 81 oC.

 

 

Mai departe am setat 1250 rpm pentru cele trei ventilatoare situate pe radiator, moment in care s-a facut liniste in proportie de 85 – 90 % (de notat ca avem carcasa de calitate si panoul lateral montat). Temperatura inregistrata de procesor a urcat pana la un maxim de 82 oC, o penalizare de doar 1 grad fata de performanta obtinuta la turatia maxima.

 

 

Am vrut apoi sa vad cum se comporta Lumen S36 RGB daca ne dorim silentiozitate, prin urmare am setat ventilatoarele la 1000rpm. Temperatura maxima atinsa de procesor se stabilizeaza la 87 oC, sistemul devenind cu adevarat silentios. Lipind urechea de panoul frontal am putut auzi zgomotul de frecventa inalta al pompei, probabil ca daca montam ventilatoarele in mod push in fata radiatorului nu mai auzeam nimic.

 

 

Ultimul scenariu implica o turatie de 750rpm si o silentiozitate absoluta, probabil ca pompa ar fi trebuit setata la 3000rpm insa fiind un concept nou nu stiam cum se comporta la scaderea turatiei si prin urmare am preferat sa nu fac experimente chiar din ziua lansarii. Temperatura a urcat pana la 92 oC, prin urmare cred ca 900-1000rpm este turatia optima pentru a nu depasi 90 oC in conditii de silentiozitate maxima.

 

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – Fractal Lumen S36 RGB

Lasa-ne un comentariu: