Review – Noctua NH-D12L

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Racire, in 29 April, 2022.

Noctua NH-D12L

 
Nu cred ca mai reprezinta o noutate pentru nimeni faptul ca Noctua se numara printre brand-urile noastre preferate in materie de cooler-e. In fond, acestia sunt unul dintre cei mai exclusivisti producatori din domeniu, dar si unul dintre primele brand-uri cu care am colaborat vreodata, inca de la inceputurile Noctua, respectiv LAB501. Intotdeuna am admirat filozofia acestora, modul diferit de a face lucrurile, dar si calitatea produselor si suportul post-achizitie, drept urmare, in rarele ocazii cand Noctua lanseaza un model nou, acesta ne atrage imediat atentia.

Iar in ultimii ani acestia ne-au facut o serie de surprize cat se poate de placute, cum ar fi lansarea excelentului NH-U12A in urma cu 3 ani, respectiv lansarea impresionantului NH-P1, in vara anului trecut. Practic, alaturi de veteranii NH-D15 si NH-D15S, cei de la Noctua si-au completat perfect portofoliul in ultimii 3 ani, lansand un cooler tower excelent, dar si un monstru fanless, primul din istoria companiei.

Cu alte cuvinte, ne putem intreba pe buna dreptate ce ar mai fi lipsit din portofoliul producatorului austriac. Ei bine, dupa cum bine stiti, acestia nu sunt interesati doar de performanta si de calitatea constructiei, ci si de compatibilitatea cat mai ridicata a produselor lor.

Iar in cazul in care utilizati o carcasa ceva mai mica, nici una dintre bestiile mai sus amintite nu ar incapea, motiv pentru care pana acum, cel putin in portofoliul Noctua, trebuia sa ne orientam catre un model echipat cu ventilatoare de 92mm. Ceea ce, in 2022, este putin… invechit.

Anul acesta Noctua si-au propus sa rezolve aceasta problema, lansand un cooler performant, de tip twin-tower, echipat cu un ventilator de 120mm, dar ceva mai compact decat fratii sai mai mari. Mai mult decat atat, pentru a asigura compatibilitatea cu memoriile cu radiator inalt in cazul platformelor LGA1700 si AM5, cooler-ul are un design asimetric.

Da, ati citit bine, am zis AM5, deoarece noul cooler este compatibil din fabrica atat cu socket-ul LGA1700, cat si cu viitorul socket AMD, mai precis AM5. Ei bine, bestia despre care discutam se numeste Noctua NH-D12L si a fost lansata in urma cu aproape 3 saptamani, iar astazi a venit momentul sa vedem ce ii poate pielea.

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Noctua NH-D12L

  1. sorin a scris pe:

    Cateva poze cu el montat pe o placa de baza ar fi facut cat o mie de cuvinte. Nu mai spun intr-o carcasa.

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Carcasa foloseste Matei pentru teste, eu personal le testez doar pe masa de teste.

Lasa-ne un comentariu: