AMD va concedia 1100 angajati

Scris de: , in categoria: Stiri, in 17 January, 2009.

Producatorul de procesoare si chip-uri grafice AMD a anuntat masuri drastice de reducere a costurilor pentru perioada urmatoare, conform Wall Street Journal. Aproximativ 9% din angajati urmeaza sa fie concediati (in jur de 1100 de persoane), iar salariile vor fi reduse consistent mai ales in zona de conducere.

Directorul Hector Ruiz, omul cel mai bine platit din industria producatorilor de semiconductoare, va avea salariul de baza de ~1.1mil USD redus cu 20%; nu ca ar conta prea mult, venitul anual total al lui Ruiz ce totalizeaza bonusuri si dividende din actiuni fiind de aproximativ 10 ori mai mai mare decat salariul de baza. Tot cu 20% i se va reduce si salariul CEO-ului Dirk Meyer, in timp ce mare parte din conducere va avea salariile de baza scazute cu 15%. Restul angajatilor vor primi cu 5-10% mai putin.

Actiunea vine ca o consecinta a cifrelor slabe estimate pentru ultimul sfert al lui 2008, pe care se asteapta o reducere a cifrei de afaceri cu 25%. AMD a mai redus forta de munca cu 10% in Aprilie si 3% in Noembrie. O parte din concedieri sunt cauzate si de inchiderea facilitatilor de productie, AMD producandu-si pe viitor chip-urile in uzinele altor companii.

Comentarii

Un comentariu la: AMD va concedia 1100 angajati

  1. Asta nu e de bine. Acum cand se vede rezultatul muncii.. trebuie concediat personal..

Lasa-ne un comentariu: