Asus GeForce GTX 580 – SLI

Scris de: , in categoria: Stiri, in 9 November, 2010.

Nu, nu am scris si articolul despre performanta in configuratii multi-card la lansare. Da, avem doua placi, am fi putut sa facem acest articol. De ce nu am facut atunci acest articol? Raspunsul este unul foarte simplu. Asa cum stiti, LAB501 este prima publicatie din Romania care a lansat constant articole despre performanta in regim multi-card a placilor video noi lansate, si una dintre primele din lume. Totusi, asa cum ati putut observa de fiecare data, noi nu ne multumim cu un banal SLI sau CrossfireX, ci folosim tehnologia multi-card la maxim. Asta inseamna, de exemplu, ca un GTX 460, un HD 5970 sau un HD 6870 au avut parte de un articol in care am analizat performanta a doua placi, datorita faptului ca se pot realiza numai configuratii cu doua placi de acest gen. Pe de alta parte, atunci cand a venit vorba despre GTX 480 sau HD 5870, am realizat articole cu cate 4 placi, pentru ca 4WaySLI respectiv CrossfireX cu 4 placi sunt posibile in cazul acelor modele de placi video. Similar, si in cazul lui GTX 580 vom lansa un articol despre performanta in configuratii multi-card in momentul in care vom avea 4 placi, nu doua. Spre deosebire de colegii de la cateva site-uri care au publicat deja articole cu performanta in SLI, noi nu facem aceste articole doar pentru a bifa “SLI” si a trece mai departe, ci chiar ne intereseaza cum scaleaza performanta atunci cand folosim 1,2,3 sau 4 placi. Asa ca, va mai trebui sa mai asteptati putin pentru articolul de multi-card, si sa va delectati pana atunci cu articolul de lansare al GTX 580 si cu articolul cu cel mai mare overcocking realizat pe GTX 580, articolul colegului meu Ramiro.

Pana atunci va invit sa aruncam o privire asupra primei implementari retail de GTX 580 care a ajuns pe masa noastra de teste, mai precis Asus GTX 580 Voltage Tweak. Modelul implementat de Asus respecta intocmai design-ul de referinta, insa, ca deobicei, producatorul taiwanez a introdus un condiment in plus in reteta, adica posibilitatea de a modifica voltajul aplicat nucleului grafic cu ajutorul utilitarului Smart Doctor, inclus in pachet. In acelasi pachet mai putem gasi CD-ul cu driveri, un adaptor HDMI-miniHDMI, precum si un adaptor PCI-E 6 pin => PCI-E 8 pin. Surse din industrie ne-au soptit ca exista posibilitatea ca Asus sa fie prima implementare disponibila in retail, mult mai repede decat termenul de 14 zile specificat de magazinele on-line in acest moment.

.

Comentarii

7 comentarii la: Asus GeForce GTX 580 – SLI

  1. eu a scris pe:

    glumesti ,nu? :))=))

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Referitor la? 🙂

  3. Jideanu a scris pe:

    De fapt, n-ati avut doua placi la un loc, pentru ca una trebuia sa plece la ramiro si una trebuia s-o aveti voi. Nu era nevoie sa va scuzati. E mai mult ca sigur ca voi o sa scoateti un test SLI pe cinste. Pacat totusi ca n-ati fost primii cu testul in data lansarii.

  4. In general suntem foarte sinceri si deschisi cu ceea ce facem si testam, cum probabil poti vedea si pe forum. Pozele sunt facute in dimineata lansarii, precum vezi erau deja facute modificarile hardware de catre Ramiro si placa se intorsese in Bucuresti, era timp suficient pana la 6 seara cand se ridica NDA-ul la placa Asus sa face review-ul de SLI. Cat despre a fi primul, iti promitem ca vom fi primii cu un test facut cum trebuie :).

  5. Monstru Post author a scris pe:

    Nu avem de ce sa ne scuzam Jideanu, este cat se poate de serios ceea ce am spus mai sus, nu facem astfel de teste doar pentru a le bifa, si atunci cand le facem sunt facute cum trebuie. Nu am avut test de multi-card la lansarea lui HD 5870 sau la lansarea lui GTX 480 tocmai din acest motiv (nu existau 4 placi in momentul lansarii in tara).

    Sincer inteleg nevoia unora de a se raporta la un nume greu din domeniu, de a avea senzatia ca ne concureaza, si nu vad de ce nu si-ar gasi fiecare cea mai buna motivatie posibila. Totusi, eu personal nu consider concurente cu noi proiectele de site-uri de review-uri hardware din Romania, iar motivele sunt cel putin evidente. Avem cu totul alt target, alta experienta si alta audienta. Imi pare rau totusi ca nu vad site-uri care sa incerce sa concureze la nivel calitativ. Imitatia este cea mai sincera forma de admiratie, dar nu duce la creerea unui climat sanatos, profesional in domeniu asta, domeniu unde tara noastra sufera teribil in ultimii 2-3 ani.

  6. Mishu a scris pe:

    Monstru despre ce vorbesti? Mai exista si alte site-uri care conteaza in Romania? Eu stiu un singur site de renume international pe aici, si asta este Lab501.

    Asteptam un test SLI facut cum trebuie, am vazut ca si techpower-up si guru3d au dat-o de gard cu cate 2 placi. Vrem iar caloriferul 😀

  7. Skullboy a scris pe:

    lab501 for the win, pe cine naiba intereseaza teste cu doua placi cand se pot pune 4. Asteptam cu nerabdare testul!!!

Lasa-ne un comentariu: