NVIDIA GTX 980 SLI vs AMD Radeon R9 295X2 + EK-FC R9-295X2

Scris de: , in categoria: Placi video, in 6 October, 2014.

GTX 980 SLI

 
Lumee, lumeee… bine v-am gasit din nou! Iata ca a venit momentul sa discutam despre… NVIDIA GTX 980!!! Ce… v-ati plictisit deja? Noi nu, asa ca, dupa ce am vazut despre ce este vorba si am luat la intrebari referinta si implementarea GIGABYTE GTX 980 G1 in review-ul dedicat, iar apoi am vazut cum se descurca ASUS GTX 980 Strix, dar si cum se compara variantele overclockate de GTX 980 cu o varianta overclockata de GTX 780 Ti, a venit momentul sa abordam un alt subiect. Poate singurul pe care nu l-am atins inca – comportamentul in SLI. Stiu, stiu, ne-am obisnuit deja de ani de zile cu scalarea in multi-card, nu prea mai exista probleme la acest capitol.

De aceasta data insa am comparat doua GTX 980 in SLI cu bestia AMD Radeon R9 295X2, pentru a vedea care solutie este mai interesanta in momentul de fata. Si ca sa nu ne plictisim, am introdus in ecuatie si un waterblock high-end pentru Radeon R9 295X2, pentru cei cu adevarat pasionati de watercooling. Nu suna rau deloc, nu-i asa?

Prin urmare, daca sunteti pasionati de performanta la superlativ, framerate-uri uriase si watercooling de calitate, dati pagina. Vom incepe prin a arunca o privire asupra waterblock-ului EKWB EK-FC R9-295X2 Nickel, modelul de varf al celor de la EK WaterBlocks dedicat celei mai puternice placi video de pe piata (remember, nu am primit TitanZ la teste, deci din punctul nostru de vedere nu exista).

 

Intro

 

Comentarii

7 comentarii la: NVIDIA GTX 980 SLI vs AMD Radeon R9 295X2 + EK-FC R9-295X2

 1. rage fuury a scris pe:

  Ha ha… Vad ca Monstru a trecut pe apa… S-a terminat berea sau ce? 🙂
  Multumim pentru review!

 2. Mihai a scris pe:

  De mult a fost cazul sa discutati si despre gtx 970 , cu o comparative cu 780 nu de alta dar inca nu stiu ce placa sa aleg intre cele doua 🙂

 3. Costi a scris pe:

  A mai auzit careva ceva de Mantle?!

 4. RaduZ a scris pe:

  Bun review, ma bucur sa vad si la noi reviewuri facute cu profesionalism. Totusi vedeti ca in tabelele cu benchmarkurile de la Bioshock Infinite scrie “Infinity” nu ca ar fi mare problema dar e bine sa stiti.

 5. ayyu a scris pe:

  Idem mihai

 6. Warden a scris pe:

  Cand o sa faceti un review la 970 GTX ??? Toata lumea asteapta asta….
  Daca e posibil sa comparati mai multe modele de 970, ex : Gigabyte G1, MSI gaming, Asus, Zotac extreme….

 7. Keep up the good work si hai cu gtx 970 🙂

Lasa-ne un comentariu: