Asus M4A89GTD Pro – S-ATA 6 Gb, USB 3.0 si IGP DirectX 10.1 pentru AMD

Scris de: , in categoria: Stiri, in 15 January, 2010.

Asus M4A89GTD e cel mai nou produs destinat platformelor AMD de la Asus. Atat de nou, incat spionii nostri au trebuit sa se agite din greu pentru a obtine cateva poze bine detaliate si cateva specificatii in premiera.

Circuitul de alimentare alcatuit din 8 faze pentru CPU si 2 faze pentru controller-ul de memorie e alimentat printr-un conector +12V de 8 pini mai special, de o inaltime mult mai mare decat ce am vazut pana acum. Probabil pentru a permite conectarea/deconectarea mult mai usoara, desi sper ca si-a pastrat rigiditatea fizica si nu se misca usor.

Multumita controller-ului NEC beneficiem de 2 porturi USB 3.0 pe Asus M4A89GTD; si apropo de porturi USB, in total sunt nu mai putin de 12 disponibile, 6 pe backpanel si 6 interne, accesibile prin extensii in caz de nevoie.

Si S-ATA 6 Gb e suportat, existand 6 porturi disponibile; deasemenea, mai exista un port S-ATA 3Gb si unul P-ATA pentru compatibilitate cu device-urile mai vechi.

De MemOK! stiu ca ati auzit, e butonul care permite pornirea sistemului chiar daca memoriile sunt incompatibile sau daca setarile din BIOS pe care le-ati facut sunt mult prea agresive. De ce probabil n-ati auzit inca sunt switch-urile Core Unlocker – care va va permite deblocarea automata a procesoarelor care permit acest lucru, optiune disponibila in BIOS pana acum, si TurboKey II, care va inlesni sporirea performantei pentru cei curiosi.

Conform anumitor “zvonuri” si probabil intuind din nomenclatura, se pare ca pe M4A89GTD avem de-a face cu noul chipset AMD 890G, ce va oferi si grafica integrata DirectX 10.1 si cu 128MB memorie disponibila prin Sideport.  Deasemenea, avem disponibile doua sloturi PCI-e 16X, un PCI-e 4X, unul 1X si doua sloturi PCI. Cele 4 sloturi de memorie RAM suporta pana la 16GB de DDR3.

Comentarii

3 comentarii la: Asus M4A89GTD Pro – S-ATA 6 Gb, USB 3.0 si IGP DirectX 10.1 pentru AMD

  1. Ce “tower” are la CPU power 😀 nu o sa se incurce cu vreun cooler mai lat in umeri?

  2. Micutzu Post author a scris pe:

    Pare ca e destul de departe de socket ca sa nu deranjeze, plus ca pana acum nu am vazut incompatibilitati cu coolere la Asus nici chiar la modelele incarcate cu tot felul de sisteme de racire, asa ca le dau un vot de incredere in directia asta.

  3. NH-D14 de la Noctua pare sa ajunga acolo la marele fix 🙂
    Abia astept niste conectori de alimentare “modulari” ceva in genul pieselor de LEGO, sper sa-mi fie inteleasa idea.. ai baza normală pe PCB şi primesti niste adaptoare (inalte, mai scunde, pe dreapta, pe stanga in forma de L.. ) cine se baga la inregistrat idea? 🙂

Lasa-ne un comentariu: