ATI HD 4890 pozata, disponibila si relativ testata

Scris de: , in categoria: Stiri, in 19 March, 2009.

Inainte de lansarea unui produs hardware, se intampla deseori ca unii mai norocosi sa obtina mai devreme acea componenta si sa faca publice diverse detalii relevante. Astazi, insa, este 19 martie, si cu aproape trei saptamani inainte de lansarea oficiala (6 aprilie), se cunosc deja foarte multe lucruri despre placa video ATI HD 4890…

In primul rand, se stiu deja specifiicatiile: pare la prima vedere foarte apropiata de varianta HD 4870 de 1024 MB, cu un plus de 100 de MHz pentru frecventa procesorului grafic si un altul de 75 de MHz per canal de memorie.

In al doilea rand, un entuziast chinez a postat cateva imagini cu noua placa HD 4890, pe care le aveti atasate mai jos (primele doua), putandu-le compara direct cu HD 4870 (urmatoarele doua imagini); se observa doar cateva retusuri la alimentare, pregatita poate pentru un voltaj ceva mai mare al procesorului grafic, necesar sustinerii unei frecvente mai ridicate.

In al treilea rand, HD 4890 a fost disponibila pentru putin timp pentru pre-comanda pe cateva site-uri din UE, la pretul de ~ 260 de euro (variante de la Powercolor si Sapphire); cea mai ieftina placa video HD 4870 1024 MB costa in prezent 170€ de euro in Germania.

Si nu in ultimul rand, au fost postate si primele rezultate in benchmark-uri ale noii placi, deocamdata insa neconcludente (putin mai bune ca ale unui HD 4870).

Ceea ce va putem spune cu siguranta este ca vom avea foarte curand HD 4890 in teste, si va vom informa pe larg in legatura cu performanta acesteia o data cu expirarea NDA-ului (Non-disclosure agreement – intelegere de pastrare a confidentialitatii).

Surse: itbbs.pconline.com.cn, techpowerup.com, ocheaven.com, tcmagazine.com, fudzilla.com

.

Update: Dailytech a publicat o imagine foarte interesanta a pcb-ului noului 4890,  din care se observa din nou diferentele la nivel de alimentare (prima imagine de mai jos este a unui 4890, iar a doua a unui 4870); autorii articolului mai mentioneaza ca nu este deloc vorba de o simpla varianta overclock-ata de 4870.

Vom afla in curand…

Comentarii

Un comentariu la: ATI HD 4890 pozata, disponibila si relativ testata

  1. Review-ul poate fi citit aici: HD 4890

Lasa-ne un comentariu: