CeBIT 2010 – Corsair lanseaza coolerele A50 si A70

Scris de: , in categoria: Stiri, in 8 March, 2010.

In vremuri de criza companiile mari se bazeaza pe reputatie pentru a ataca si alte zone ale pietei. Astfel, Corsair a trecut de la memorii RAM si flash la surse de alimentare si SSD-uri culminand in anul 2009 cu intrarea pe piata solutiilor de racire pentru procesoare. Prima astfel de solutie a fost Corsair H50, un cooler folosind racirea cu lichid bazat pe cunoscuta platforma Asetek LCLC.

In timpul CeBIT 2010, Corsair si-a completat seria coolerelor pentru CPU cu doua noi solutii: A50 si A70.

Mai sus puteti vedea pozele mezinului Corsair A50, o solutie HDT cu 3 heatpipe-uri de 8mm si un ventilator cu o dimensiune de 120mm. Pretul recomandat este de 50 $ si ar trebui sa fie disponibil si in magazinele noastre in cateva saptamani.

Corsair A70, ale carui poze pe puteti vedea mai jos ofera o performanta echivalenta cu a sistemului de racire cu apa H50, conform spuselor reprezentatilor Corsair. Este o solutie cu 4 heatpipe-uri de 8mm, 2 ventilatoare de 120mm si cu un pret recomandat de 70 $. Din pacate solutia aleasa este tot HDT, ceea ce nu este deloc imbucurator pentru folosirea la TDP-uri ridicate.

Banuiesc ca stiti cu totii cele mai rapide stick-uri USB ale producatorului american, Voyager GT… eh, acum tocmai s-a lansat varianta imbunatatita Voyager GTR in capacitati de 64GB si 128GB.


Noile flash-uri utilizeaza o arhitectura quad-channel, ceea ce le permite sa atinga 34MB/s la citire si 28MB/s la scriere… Este impresionant dar totusi as fi vrut sa vad niste drive-uri USB 3.0, poate anul viitor :). Corsair Padlock 2 este cea de-a doua varianta a drive-ului securizat prin cod de acces. Practic acesta nu poate fi accesat de sistem decat daca se tasteaza codul.

Desi in timpul targului de la Hanovra Corsair a lansat SSD-ul Force, acesta nu a fost expus la stand. Bazate pe cel mai performant controller al momentului, Sandforce, Corsair F100 si F200 pun la dispozitia utilizatorului o capacitate de 100GB, respectiv 200GB la niste viteze fascinante: 285MB/s la citire si 275MB/s la scriere.

Totusi in vitrina dedicata SSD-urilor am putut observa seriile de SSD-uri Nova (Indilinx BareFoot) si Reactor (JMicron JMF612) lansate in urma cu cateva saptamani.

Comentarii

Niciun comentariu la: CeBIT 2010 – Corsair lanseaza coolerele A50 si A70

Lasa-ne un comentariu: