CeBIT: Partea a doua

Scris de: , in categoria: Stiri, in 6 March, 2009.

Inca o zi, inca o runda de stiri adunate (deocamdata) de pe net.

Cea mai importanta mi se pare ca provine de la standul Seasonic, unde sunt expuse nu mai putin de trei surse, toate certificate ca indeplinind extrem de solicitantele cerinte ale standardului 80+ Gold (eficienta de cel putin 90 % incarcate pe jumatate si peste 87 % la sarcina maxima si la o cincime din aceasta). Ele vor face parte din seria X-Series, toate vor fi modulare si se numesc SS-550LT, SS-650KM si SS-750KM, avand capacitati de 550, 650 si respectiv 750 de W. Vor fi lansate oficial in luna iunie la un pret necunoscut.

Spre comparatie, Enermax, un alt producator de surse foarte bune calitativ, are un singur exemplar certificat 80+ Gold – un produs ce nu a intrat inca in productia de masa, denumit temporar EG1100 (1100 W).

La standul Asus se pare ca sunt inghesuite foarte multe componentele noi si interesante. Incep cu placa de baza LGA 1366  Z8NA-D6, pe care o pot boteza Skulltrail 2. Asa cum am lasat sa se inteleaga, este o placa de baza dual-socket, compatibila din pacate doar cu procesoarele Intel Gainestown (de server) din seria Xeon 5500 (care comunica prin. Surprinde insa formatul desktop ATX si faptul ca suporta si surse normale, iarasi ATX. De asemenea, accepta si memorii unbuffered, de pana la 24 de GB; are doua sloturi pci express x16, care insa nu merg decat x8 in paralel.

Apoi,  tot de la Asus si tot atipica, este si placa de baza P6T7 WS Supercomputer, ce este dotata cu 7 (!) slot-uri Pci-express x16, darotita a 3 chipset-uri – unul Intel X58 si inca doua Nvidia nForce 200. Principalul avantaj il reprezinta nelimitarea latimii de banda pentru un quad-SLI/quad-Crossfire. De asemenea, este compatibila ci cu unitati de stocare ce folosesc o conexiune SAS.

Si, din nou de la Asus, promite sa faca furori printre entuziastii „miniaturisti” placa de baza micro-ATX Maximus II Gene, bazata pe chipset-ul P45 si adresata socket-ului LGA 775. Se remarca posibilitatea realizarii unei configuratii dual-vga, datorita prezentei a doua lacase pci-e (x8 in crossfire).

Urmeaza in itinerariul nostru alte cateva produse de la… ati ghicit… Asus, mai precis niste placi video (nedenumite exact) ce fac parte din gama Formula, dotate cu raciri impresionante macar la capitolul design, ce promit capabilitati crescute de overclocking.

Daca tot m-am referit la cooler-e „artistice” de placi video, nu pot sa trec cu vederea viitoarele variante sobre de placi video de la Sapphire, prima urmand a raci un 4850, iar a doua (mai lunga) un 4870.

Scythe are la standul sau o armata de cooler-e noi, precum Zipang 2, ce are in componenta un radiator „in stilul” Mugen 2 si un ventilator rotund de 140 mm Kaze-Maru…

… sau Kabuto, urmasul lui Andy Samurai Master, are 8 caloducturi si foloseste un ventilator de 120 mm la maxim 1300 rpm…

… sau Godhand, ce are 10 heat-pipe-uri si un ventilator de 25 (!) de cm…

…sau Ninja Wire, un simplu snur de metal menit sa atenueze presiunea cooler-ului (in special Godhand) asupra placii de baza…

… sau noul Shuriken, mai voluminos, ce este dotat cu un ventilator de 120 de mm (SLIM, adica are 12 mm grosime! – primul ventilator de 120 mm slim de pe piata!) in locul unuia de 100 de mm slim, si are 4 caloducturi in loc de 3…

… sau Kama Grand Cross, ce are in componenta tot un ventilator de 140 mm Kaze-Maru…

… sau, in sfarsit, doua versiuni de cooler-e VGA, primul complet pasiv, denumit Ninja (6 caloducturi), iar al doilea activ, denumit Setsugen, ajutat de un ventilator de 120 mm.

Inchei stirea in stil militaresc, cu o carcasa „camuflata complet” Omega de la Akasa.

Surse: hexus.net,  pcgameshardware.com, pcgameshardware.comcomputerbase.de, fudzillaexpreview.com, computerbase.de, hardware-aktuell.com, fudzilla

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: