Seasonic X-560 – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 24 January, 2012.

Sursele Seasonic nu mai au nevoie de nici un fel de prezentare in randul entuziastilor precum si a utilizatorilor normali ce apreciaza silentiozitatea. Seasonic produce surse si in regim OEM asadar putem intalni electronica lor si in cazul surselor altor producatori, de exemplu Antec, Corsair, PCP, XFX sau Arctic Cooling.

Totusi, in regim OEM fiecare producator poate cere folosirea de componente mai ieftine sau pur si simplu sa mearga pe design-ul sugerat de Seasonic. Esenta pura a unei platforme Seasonic este regasita insa in modelele lansate sub numele propriu, sivom testa aceasta teorie peste doar cateva zile, cand vom testa o sursa Corsair bazata pe aceeasi platforma ca si cea din articolul de fata.

Seria X nu mai este o noutate, dar ramane una din cele mai bune platforme certificate 80Plus Gold de pe piata, avand modele de la 400 W pana la 1250 W (400 W si 460 W sunt complet fanless). Noi vom testa astazi modelul de 560 W, tocmai potrivit pentru un sistem performant dar totodata silentios.

Fiind prima sursa Seasonic testata pe bancul nostru de proba si venind cu recomandari puternice din toate directiile, trebuie sa va spun ca am asteptari destul de mari.

.

Comentarii

10 comentarii la: Seasonic X-560 – Test practic

  1. unacomn a scris pe:

    Dupa ce mi-a crapat un OCZ 650W, chiar cautam un inlocuitor fiabil. Bun articol.

  2. cosminmcm a scris pe:

    Este cam scumpa totusi, chiar daca e certificata gold. Cam toate sursele Seasonic sunt asa, din pacate.

  3. dan ionescu a scris pe:

    In unele magazine online preturile pentru X560 incep de la 503 lei,iar pentru X660 de la 562 de lei,ultima varianta fiind mai rentabila.E adevarat,e cam scumpa dar reprezinta un brand puternic si comparativ cu Apple,de exemplu,raportul calitate/pret este mult mai bun si mai corect

  4. Eu am un fetis pentru Thermaltake. Am avut una 8 ani de zile, OPT ANI!!! si a mers perfect in tot acest timp. Azi mi-am cumparat una noua, aveam nevoie de ceva mai multa putere.

  5. Dinu a scris pe:

    Care apple ??

  6. dan ionescu a scris pe:

    @ Dinu:Era o chestie generalista,stiu ca Apple nu fac surse :);ma refeream strict la raportul brand/performanta/pret

  7. Detin un X-650. Nu am avut deloc problema cu sursa, nu scoate nici un fel de galagie, este foarte fiabila. Un lucru pe care il am de intrebat este: de ce atunci cand se ia curentul si incepe UPS-ul meu sa bage curent(Mustek PowerMust 1590) sursa incepe sa bazaie. Este normal ?

    Un alt lucru care m-a dezamagit sursa este cablurile cu care vine echipata, nu imi plac deloc, trebuiau sa fie acoperite de un cauciuc negru la culoare nu de o panza transparenta. Iar cablul de 8-pin catre CPU, abea imi ajunge la placa de baza(alimentarea placii fiind sus in stanga, iar carcasa care o am e un haf 932).Puteau sa puna vreo doua cabluri care au doar o conexiune catre SATA, ce fac eu cu un cablu care are 3 iesiri SATA ? Ultima iesire o folosesc iar cele doua le tin in PC aiurea, si arata si urat asa cu ele atarnate, daca vreau sa leg hdd-ul cu a doua conexiune de pe acelasi cablu nu ajunge, si trebuie sa folosesc alt cablu. Deci folosesc doua cabluri SATA, care au in total 6 porturi SATA, dar folosesc doar 2, restul stau atarnate.

    Doresc sa schimb tot PC-ul, nu as mai vrea sa re-cumpar aceasta sursa(cu toate ca dpdv.electronic e excelenta) as dori alta sursa cu un 80Plus Gold, dar cu o electronica la fel de buna, dar fara acele minusuri semnalate de mine mai sus in legatura cu cablurile.

  8. S3k@ a scris pe:

    Calin, daca prostia si analfabetismul ar durea, doamneeeee ce putini am fi pe pamant.

  9. Daniel Ciupercă a scris pe:

    Pentru Călin: Chiar te deranjează cablurile? PC-ul îl foloseşti cumva ca şi piesă de muzeu, să o admire lumea? Există bride de prindere, dacă nu îţi ajung cele cu care vine sursa, poţi cumpăra din comerţ şi ai rezolvat problema. Desfaci capacul unităţii atât de des încât să te ‘jeneze’ în vreun fel acele cabluri? Hai să fim serioşi…

  10. required a scris pe:

    @calin:
    UPS-ul tau probabil da tensiune alternativa dreptunghiulara sau trapezoidala, nu sinusoidala asa cum e cea de la priza (aproximativ), si dupa cum stii, forma de unda dreptunghiulara aproximeaza forma de unda sinusoidala plus toate armonicile suprapuse pe ea. In mod normal curentul de 220 V AC e redresat in sursa inainte de a fi transformat in continuare (facut DC), deci ce biziie in sursa ar putea fi un mic transformator AC-AC. Nu ar trebui sa faca probleme, oricum dupa el tensiunea e stabilizata de mosfet-uri la valori destul de precise.

Lasa-ne un comentariu: