CES 2020 – Nvidia anunta monitoare G-SYNC 360Hz si notebook-uri RTX de 14″

Scris de: , in categoria: Stiri, in 8 January, 2020.

Nvidia

 
Nu, inca nu primim o noua generatie de placi video Nvidia, insa gigantul american promite alte bunatati. Astfel, pasionatii de eSports se vor bucura cu siguranta in 2020, datorita aparitiei unui monitor cu o rata de refresh de 360Hz si tehnologie G-Sync. Bestia se numeste ASUS ROG Swift 360Hz si este bazata pe un panou 24.5″ / 1080p produs de AU Optronics, care promite o performanta optima pentru jucatorii profesionisti.

L-am testat in practica, in cadrul CES 2020 si pot spune ca performanta in shooter-e se imbunatateste semnificativ, cel putin prin comparatie cu un display clasic de 60Hz.
 


 
Daca un monitor cu o rata foarte ridicata de refresh este mai mult decat binevenit pentru jucatorii profesionisti, nu acelasi lucru il pot spune si despre ASUS ROG Zephyrus G14, primul notebook de 14″ echipat cu o solutie grafica RTX, mai precis RTX 2060 Max-Q si un monitor Full HD cu o rata de refresh de 120Hz.

Acesta masoara doar 18mm grosime si cantareste 1.6Kg, ceea ce ma face sa cred ca atat procesorul, cat si placa grafica, vor intra destul de des in throttle. In fond, daca asta se intampla in cazul unor notebook-uri de 15″ mai groase si mai grele, nu vad cum un dispozitiv thin&light va beneficia prea mult de pe urma unei solutii grafice RTX…

Partea buna este ca notebook-ul foloseste cel mai recent procesor AMD Ryzen 4800U, care ofera un nivel ridicat de performanta si eficienta energetica fata de clasicele procesoare Intel, deci temperatura procesurului nu ar trebui sa fie o problema.
 


 
Tot aici am vazut si sisteme custom construite de Maingear Computers, precum si noutati RTX Studio, cum ar fi Nvidia Gaugan, utilitarul care transforma desene simpliste in adevarate scene foto-realiste, cu ajutorul inteligentei artificiale.
 

Comentarii

Niciun comentariu la: CES 2020 – Nvidia anunta monitoare G-SYNC 360Hz si notebook-uri RTX de 14″

Lasa-ne un comentariu: