CES 2020 – GIGABYTE lanseaza noi monitoare si memorii

Scris de: , in categoria: Stiri, in 14 January, 2020.

GIGABYTE

 
GIGABYTE au fost ceva mai cuminti la CES 2020, pastrandu-si probabil fortele pentru lansarile din vara, din cadrul Computex-ului. Asta nu inseamna insa ca nu au existat si o serie de noutati, cum ar fi de exemplu memoriile GIGABYTE Designare DDR4 3200MHz, sau Aorus RAID SSD 2TB expansion card. Ba chiar am vazut si AORUS RTX 2080 Ti Gaming Box acolo, despre care v-am povestit deja inca din luna Decembrie.

Totusi, compania s-a concentrat preponderent pe piata monitoarelor in cadrul CES 2020, anuntand trei modele de monitoare de gaming GIGABYTE. Astfel, GIGABYTE G27F este un monitor plat, cu o diagonala de 27″, rezolutie Full HD si rata de refresh de 144Hz, compatibil FreeSync si G-Sync.

GIGABYTE G27QC si GIGABYTE G32QC sunt monitoare curbate, cu rezolutie QHD (2560 x 1440) si o rata de refresh de 165Hz, diferenta intre ele fiind data de diagonala panourilor (27, respectiv 32″). Daca monitoarele AORUS s-au impus in testele noastre datorita performantelor ridicate si raportului calitate / pret optim, monitoarele GIGABYTE completeaza seria cu modele care pastreaza raportul calitate / pret intr-un segment ceva mai accesibil de piata.

Dupa cum se vede, compania taiwaneza isi doreste sa ofere optiuni pentru toate buzunarele si gusturile, pe langa deja consacratele placi de baza si placi video, de la monitoare si pana la solutii de stocare si memorii. Personal am apreciat design-ul simplu si elegant al memoriilor Designare, acestea fiind potrivite pentru un sistem construit in jurul unei placi de baza din seria omonima.

 

Comentarii

2 comentarii la: CES 2020 – GIGABYTE lanseaza noi monitoare si memorii

  1. Furnica a scris pe:

    Salutari.
    Firme care sa prezinte ceva inovativ din gama: ventilatoare, sisteme de racire (dar nu de decor) ai vazut in cadrul tirgului ?
    Poti lua legatura cu mai multe firme (fireste daca sint prezente la tirg) si sa le intrebi, care sint inovatiile acestora pe anul in curs si care sint diferentele dintre aceste noutati si cele lansate anii trecuti.
    Multumesc de intelegere & bafta !

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Salutare,

    in ultimul material dedicat CES-ului voi explica o serie de factori prin care acesta se diferentiaza de alte evenimente de profil (si nu este tocmai pe placul nostru).

    Astfel, chiar daca exista doua zone expozitionale mari (Sands Expo si LVCC), acestea sunt populate in general cu brand-uri mici, sau brand-uri din segmentul consumer. Majoritatea producatorilor de hardware inchiriaza apartamente pentru CES. Drept urmare, daca nu stabilesti o intalnire directa cu ei sau nu te duci special la respectivul apartament, nu “dai peste ei”, asa cum se intampla la Computex.

    Au fost si o serie de producatori dedicati sistemelor de racire prezenti la CES (pregatim un material despre EKWB in curand), insa nu am ajuns decat la unii dintre ei. Iar la capitolul ventilatoare, Noctua sunt printre putinii care prezinta tehnologiile aflate in lucru, insa nu au fost aici.

    In rest, este vorba mai mult de aspect (RGB, ARGB) si functionalitate legata de acest aspect (daisy chaining, etc). Cooler-ele pe aer au ajuns deja de ceva timp la apogeu cu arhitectura twin-tower, deci acolo nu putem vedea decat variatiuni pe aceeasi tema.

    Raman producatorii de sisteme de racire cu lichid, care aduc imbunatatiri constant. Un exemplu sunt EKWB, despre care vom povesti in curand.

Lasa-ne un comentariu: