Computex 2010 – Noi modele PC Power & Cooling

Scris de: , in categoria: Stiri, in 10 June, 2010.

Nu mai este nici un secret pentru nimeni faptul ca OCZ au achizitionat PC Power & Cooling in urma cu mai bine de doi ani. Istoria din spatele acestei achizitii este una interesanta, desi putin cunoscuta publicului larg. Astfel, OCZ si Corsair au dorit sa achizitioneze acest brand, OCZ pentru a folosi tehnologiile PCP in propriile surse iar Corsair, la vremea aceea, pentru a lansa o noua gama de surse. Motivul pentru care OCZ a reusit in final sa incheie afacerea a fost promisiunea facuta celor de la PC Power and Cooling prin care compania mama, OCZ, le permitea acestora sa isi pastreze brand-ul (in timp ce Corsair dorea folosirea brand-ului propriu). Initial achiztia a fost una de bun augur, o noua serie PC Power and Cooling nascandu-se (Silencer). Sursele din seria Silencer au pastrat carcateristicile definitorii pentru PC Power & Cooling, fiind destul de scumpe, dar cu o performanta care intrecea deobicei concurenta in segmentul respectiv.

Ei bine, se pare ca daca produsul a fost bun, nu acelasi lucru il putem spune si despre marketing, si, probabil datorita lipsei de promovare si a pretului putin mai piperat, sursele din seria Silencer nu s-au bucurat neaparat de succesul comercial meritat. Probabil ca nu este o intamplare faptul ca in acelasi moment, o companie concurenta lansa propria gama de surse, cu preturi mai accesibile, intens mediatizate si recomandate printre entuziasti. In conditiile crizei economice, este lesne de inteles faptul ca orice companie doreste maximizarea profitului, si pastrarea exclusivitatii unui brand cu adevarat premium, asa cum este PC Power & Cooling, nu reprezinta neaparat o prioritate in vremuri de criza. Din acest motiv, in loc sa duca mai departe valorile specifice brand-ului, cei de la OCZ au dorit apropierea acestui brand de consumator, prin lansarea unor modele mai accesibile. Aceasta decizie reprezinta o greseala din punctul nostru de vedere, in conditile in care OCZ producea deja o gama de surse accesibile, “gaming like”, numai bune pentru marea masa a consumatorilor.

Se pare totusi ca acest lucru nu a fost de ajuns, astfel incat, cu ocazia Computex-ului am avut ocazia sa vad noile modele PC Power & Cooling Silencer II. Noua gama contine modele cu puteri cuprinse intre 500 si 950W, mai precis 500/650/750/950W. Desigur, noile modele au certificare 80PLUS Silver, pastreaza constructia Single Rail, precum si aceleasi norme de testare si control al calitatii (certificate la 50 oC, etc). Din pacate, exista doua schimbari care mie, ca si fan al brandului, nu imi sunt defel pe plac. Ma refer la utilizarea unui ventilator de 135mm, precum si a cablurilor modulare. Desigur, ventilatorul si cablurile modulare nu “fac” o sursa, insa undeva pe parcurs, am impresia ca acel feeling de Rolls Royce s-a pierdut, si un brand aproape lipsit de concurenta in acest domeniu a fost usor banalizat. Daca adaugam acestui lucru si faptul ca marea majoritate a modelelor vechi au devenit End of Life pe site-ul producatorului, un sentiment de tristete ma incearca in timp ce unul dintre cele mai exclusiviste brand-uri de surse cade incet prada economiei de piata.

.

Comentarii

Niciun comentariu la: Computex 2010 – Noi modele PC Power & Cooling

Lasa-ne un comentariu: