Computex 2011 – Z68 Gaming, Z68XP si 990FX de la GIGABYTE

Scris de: , in categoria: Stiri, in 6 June, 2011.

Dupa un tur de forta in care v-am prezentat pe fuga cele mai fierbinti noutati de la Computex, ne-am dat seama ca mai avem noutati cel putin la fel de interesante de prezentat si pe parcursul acestei saptamani, precum si detalii suplimentare legate de modele pe care le-am prezentat deja. In prima categorie intra GIGABYTE Z68-Gaming, una dintre cele mai asteptate placi de baza ale producatorului taiwanez. Daca va mai aduceti aminte, inainte de lansarea seriei G1, eram foarte dezamagiti de decizia de a realiza o serie de produse dedicate gamerilor, pe platforma X58, platforma P67/Z68 fiind mult mai potrivita pentru un asemenea scop. Ei bine, era clar ca aceasta oportunitate nu putea sa le scape celor de la GIGABYTE, astfel incat, dupa ce am vazut o serie de 3 placi de baza mai mult sau mai putin inutile (Sniper, Killer si Assasin), iata ca astazi am putut admira un produs care va avea cu siguranta succes in randul gamerilor, mai precis GIGABYTE Z68-Gaming.

Micutul monstru implementeaza aceleasi arme secrete ca si seria anterioara, mai precis solutia de retea produsa de Bigfoot Networks, sunetul Creative precum si un design foarte potrivit unui sisem cu tematica militara. In plus, fata de versiunile bazate pe X58, Z68-Gaming este dotata si cu un buton de OC, a carui functionalitate este similara cu ceea ce am putut vedea in cazul butonului echivalent de pe X58A-OC, adica un overclocking automat la o frecventa pre-stabilita (4GHz). In cazul unei placi dedicate gamerilor, aceasta optiune mi se pare chiar utila, deoarece le da acestora posibilitatea de a creste performanta sistemului printr-o simpla apasare de buton, ceea ce, evident, nu se numara printre prioritatile unui cumparator de X58A-OC.

GIGABYTE Z68-Gaming dispune de un etaj de alimentare al procesorului in 10+2 faze, 2 sloturi PCI-E x16, 2 porturi S-ATA 2 si 4 porturi S-ATA 3, precum si de o conectica bogata (USB 3.0 frontal, iesire HDMI pe back-panel, etc). Inca nu am reusit sa aflam detalii legate de pret, insa nu va trebui sa mai asteptam mult, placa urmand a fi lansata pe piata in urmatoarele luni.

.

Comentarii

Niciun comentariu la: Computex 2011 – Z68 Gaming, Z68XP si 990FX de la GIGABYTE

Lasa-ne un comentariu: