Corsair lanseaza un SSD de 256GB

Scris de: , in categoria: Stiri, in 12 May, 2009.

Corsair P256 foloseste chip-uri MLC, atat acestea cat si controller-ul fiind produse de Samsung. Modelul beneficiaza de 128MB cache si incorporeaza tehnologia Native Command Queuing. Performantele declarate sunt impresionante, 220MB/s pentru citire si 200MB/s pentru scriere fiind viteze demne de luat in seama.Corsair ofera 2 ani garantie pentru acest model. Noul SSD este deja disponibil pentru distribuitori, ramane insa de vazut cand va fi disponibil in tara noastra si mai ales la ce pret.

.

Comentarii

3 comentarii la: Corsair lanseaza un SSD de 256GB

  1. DanD a scris pe:

    Da, super, arata bine si la specificatii, dar dupa ce am citit atatea despre maretele specificatii, mai ales la “write”, nu mai cred nimic. Cred ca stiti ca cei de la Anandtech au un foarte bine documentat articol despre faptul ca la random writes de fisiere mici se duce pe apa sambetei toata maretia asta de viteza la scriere. Bine avand controller samsung poate nici nu mai are “poticnirile” specifice controller-elor jmicron. Oricum in afara de Intel x25-m, care are un write “amarat” de 70mbs dar care e devastator la small random writes [cam ceea ce face sistemul de operare], momentan restul inca viseaza la aceste performante. Degeaba am 300mbs la read/write la fisiere mari cand de fapt in OS ai nevoie de random read/write de fisiere mici [de ex cache-ul de la browsere].

    Eu unul tanjesc dupa un SSD ca boot-drive dar pana nu vede ochiul niste rezultate eficiente in teste parca nu vreau sa sparg banca.

    Oricum HDD sunt pe drumul fara de intors…

  2. Silviu a scris pe:

    Sigur nu-i vreo greasela in stire, adica ce sa caute NCQ pe SSD, ca doar ssd-urile n-au ace si platan, iar NCQ asta face – optimizeaza miscarea capului de citire pentru a face cat mai putine miscari si face citirea de pe platan “in serie”.

  3. Monstru Post author a scris pe:

    Evident este vorba despre o tehnologie diferita dar similara, denumita similar pentru a avea un bun impact la public.

    Tehnologii similare sunt folosite si in cazul SSD-urilor Intel. In practica in cazul de fata nu mai este vorba despre optimizarea miscarii capului de citire ci despre o tehnologie care compenseaza viteza scazuta de raspuns a sistemului, aceasta fiind mai mica decat timpul de acces al SSD-ului.

    Uite un citat despre implementarea acestei tehnologii in SSD-urile Intel:

    “NCQ was originally designed to compensate for the rotational latency inherent to mechanical hard drives, but here it’s being used in reverse, because Intel says its SSDs are so fast that they actually encounter latency in the host system. It takes a little time (time is of course relative when you’re talking about an SSD whose access latency is measured in microseconds) between when a system completes a request and the next one is issued. NCQ is used to queue up to 32 requests to keep the X25-E busy during any downtime between requests.”

Lasa-ne un comentariu: