Nova si Reactor – 2 noi SSD-uri de la Corsair

Scris de: , in categoria: Stiri, in 6 February, 2010.

Cum a trecut mai bine de un an de cand Corsair a lansat primele sale serii de SSD-uri (Performance si Extreme), producatorul american a anuntat introducerea a 2 noi game de produse: Reactor si Nova.

Disponibile in capacitati de 60GB si 120GB, SSD-uri Corsair Reactor au specificate viteze de citire de pana la 250MB/s si viteze de scriere de pana la 110MB/s (60GB), respectiv 170MB/s (120GB). Informatii despre controller-ul care le echipeaza nu am gasit dar in schimb am aflat ca beneficiaza de o memorie cache de 128MB. De asemenea beneficiem si de o conexiune mini-USB pentru conectarea directa la calculator.

Pe de cealalta parte, Corsair Nova sunt plasate ceva mai sus atat in ceea ce priveste pretul cat si performanta oferita. Astfel, seria Nova va avea pentru inceput 2 membrii: 64GB si 128GB. Controller-ul folosit este cunoscutul Indilinx Barefoot care ofera viteze de citire de 215MB/s si viteze de scriere de 130MB/s (64GB), respectiv 195MB/s. Impresionant, nu?

Desi Corsair nu a specificat nimic in acest sens se pare ca seria Reactor va inlocui in scurt timp seria Performance, iar seria Nova va lua locul seriei Extreme. Ca si in cazul Kingston SSDNow V+ Gen 1, disponibilitatea redusa a controllerelor Samsung a obligat Corsair sa realizeze un refresc asupra liniei sale de SSD-uri. Acest lucru nu este neaparat un neajuns pentru ca atat seria Nova cat si seria Reactor beneficiaza de suport TRIM din fabrica.

Comentarii

Niciun comentariu la: Nova si Reactor – 2 noi SSD-uri de la Corsair

Lasa-ne un comentariu: