De trei ori Romania dupa a doua etapa HWBot Country CUP 2009

Scris de: , in categoria: Stiri, in 19 November, 2009.

HWBot Country CUP este o competitie anuala organizata de HWBot, dedicata overclockerilor din intreaga lume. Aceasta competitie isi propune sa promoveze spiritul de echipa in randul overclockerilor, fiind posibila participarea tarilor cu cel putin trei membrii inscrisi in competitie. De asemenea, pe langa spiritul de echipa, aceasta competitie pune accentul pe priceperea si ingeniozitatea overclockerilor, regulile fiind alese in asa fel incat sa nu favorizeze neaparat posesorii de hardware high-end. Competitia este impartita in 7 etape, fiecare etapa desfasurandu-se pe parcursul unei saptamani, in perioada 5 Noiembrie – 23 Decembrie. Pentru fiecare etapa este ales un benchmark anume, precum si o serie de limitari hardware. Astfel, in prima etapa overclockerii din toata lumea s-au infruntat in SuperPI 1M, folosind procesoare quad-core Intel pe socket LGA 775. Nu a fost permisa folosirea procesoarelor cu multiplicator deblocat. Etapa a fost castigata de echipa Rusiei, urmata indeaproape de Romania, Iran, Statele Unite si Estonia.  Ce-a de-a doua etapa, care s-a incheiat cu o seara in urma, a implicat folosirea procesoarelor Intel Nehalem in PiFast, multiplicatorul folosit fiind limita la valoarea de 20x. Echipa Iran-ului a obtinut locul intai, Romania clasandu-se pe locul al doilea. Brazilia, Rusia si Indonezia au completat topul primelor tari participante.

Ce-a de-a treia etapa a luat startul astazi, benchmark-ul ales fiind SuperPi 32M, rulat pe procesoare AMD. Urmatoarele 4 etape vor presupune obtinerea celor mai bune rezultate in 3DMark Vantage, WPrime 32M, din nou SuperPi 32M si nu in ultimul rand 3DMark 2001. Componentele hardware permise in fiecare etapa vor fi anuntate cu o saptamana inainte de inceperea acesteia. Scorul in fiecare etapa se obtine calculand media celor mai bune scoruri per tara, iar scorul final va fi obtinut prin insumarea punctelor castigate in fiecare etapa (locul 1 primeste 10 puncte, locul 2 – 8 puncte, locul 3 – 6 puncte, s.a.m.d.)

Dupa incheierea primelor doua etape, echipa HWBot a realizat o statistica a activitatii desfasurate de la inceputul concursului si pana in prezent, pe care o puteti consulta aici. Spre deliciul pasionatilor din Romania, tara noastra reuseste sa se pozitioneze momentan pe locul intai, la egalitate cu echipa Iranului. Rusia, Brazilia si Statele Unite ale Americii completeaza lista primilor clasati in acest moment. Mai mult decat atat, Romania reuseste sa obtina nu mai putin de trei recorduri in statisticile HWBot. Astfel, cel mai activ overclocker pana in acest moment, in cadrul competitiei HWBot Country CUP 2009, este colegul nostru  matose (Mihatoiu Matei). Tara cu cele mai multe rezultate inscrise in concurs pana in acest moment este, ati ghicit, Romania!  Nu in ultimul rand, cea mai activa echipa HWBot in cadrul acestei competitii este echipa lab501. Membrii precum matose, foxthemad, Triplu_Z, ihlades sau guppster (ca sa numesc doar cativa dintre participanti) au muncit din greu pentru a obtine o clasare cat mai buna in aceasta competitie. Sa le tinem pumnii baietilor in continuare si sa speram ca vom vedea de cat mai multe ori tricolorul in aceasta competitie !!!

.

URA

Comentarii

2 comentarii la: De trei ori Romania dupa a doua etapa HWBot Country CUP 2009

  1. foxthemad a scris pe:

    Go Go Go !!! 🙂 Un concurs foarte bine gandit si foarte solicitant din punct de vedere al timpului, si limitarilor. Mult succes tuturor celor care se implica ca Romania sa fie in top.

    Bafta in continuare !!!

  2. Cristi a scris pe:

    Felicitari inca o data pentru rezultatele obtinute si mult succes in continuare!

Lasa-ne un comentariu: