GIGABYTE lanseaza 4 placi de baza cu memorie Intel Optane integrata

Scris de: , in categoria: Stiri, in 1 June, 2018.

Intel Optane

 
Despre Intel Optane v-am povestit in urma cu aproape un an de zile, versiunile de capacitate mica (16 sau 32GB) fiind optime pentru cei care doresc sa utilizeze o astfel de solutie pentru a accelera performanta hard-disk-ului lor. Practic, utilizand un SSD Intel Optane pentru caching, impreuna cu un HDD de capacitate mare, obtinem o unitate de stocare de peste 1TB cu performante superioare unui clasic SSD S-ATA si cu un pret ceva mai mic per GB.

Unii producatori s-au gandit sa vina in ajutorul celor mai putini priceputi, care isi doresc o astfel de solutie dar nu au cunostiintele necesare pentru instalarea si configurarea unui drive de caching, lansand placi de baza care vin cu Intel Optane din fabrica, gata instalat. Este vorba de GIGABYTE, care au lansat 4 modele, mai precis AORUS Z370 Gaming 7-OP, AORUS Z370 Ultra Gaming WiFi-OP, AORUS Z370 Ultra Gaming 2.0-OP si GIGABYTE Z370 HD3-OP.

Acestea sunt comercializate impreuna cu un SSD Intel Optane de 32GB instalat (cu tot cu heat spreader), pretul SSD-ului fiind cu ~50% mai mic decat in cazul in care ar fi achizitionat separat. Utilizatorii care achizitioneaza o astfel de solutie pot atinge viteze de 4.8 mai rapide pentru HDD-ul lor conventional, iar instalarea este cat se poate de simpla.

Memoria Intel Optane este deja instalata pe placa de baza, astfel incat sa nu mai fie nevoie de nici o actiune suplimentara din partea utilizatorului. Imediat ce driverele sunt instalate și sistemul detecteaza SSD-ul, puteți deschide software-ul Intel si puteti activa opțiunea de imbunatatire a performantei HDD-ului.

PLacile de baza GIGABYTE cu memorie Intel Optane integrata pot fi achizitionate incepand cu data de 1 Iunie de la CEL, eMAG, evoMAG si PCGarage, partea buna fiind ca puteti primi si jocul Far Cry 5 daca va incadrati in regulamentul promotiei GIGABYTE. In aceste conditii, puteti considera ca ati primit SSD-ul gratuit (50% reducere plus pretul jocului).

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: