HDX BD-1 – Media Center HD la superlativ

Scris de: , in categoria: Stiri, in 12 February, 2010.

Cu un an in urma va povesteam despre un dispozitiv simplu, capabil sa redea materiale video/audio/foto de pe un stick USB sau de pe un HDD extern. Tot atunci mentionam existenta unor modele mai scumpe capabile sa redea continut video HD.  Ei bine, de la prima aparitie pe piata a unor asemenea playere, au aparut o serie de modele, foarte variate ca si specificatii sau pret. Producatori de renume si-au prezentat propriile creeatii (Asus, Western Digital), producatori noi si-au facut aparitia si s-au impus pe piata (Popcorn Hour), iar cumparatorului i s-a oferit o gama de produse completa, cu preturi cuprinse intre 200 si 1500 RON. Practic, in acest moment putem gasi mai multe produse care sa corespunda necesitatilor noastre, oricat de simple sau complexe ar fi acestea.

Asiaticii de la HDX s-au gandit sa ofere un produs celor mai pretentiosi dintre noi,  dotat cu cele mai noi tehnologii de care dispune un asemenea dispozitiv. Astfel, in cursul acestei saptamani, HDX impreuna cu Oktal au lansat in exclusivitate in Romania Media Center-ul HD HDX BD-1.  Acesta foloseste chipset-ul Sigma SMP8642, tactat la 667MHz, asistat de  1GB DDR2 si 2GB de memorie flash, si ofera posibilitatea de redare a tuturor formatelor multimedia importante existente pe piata in acest moment. Numarul formatelor suportate este absolut impresionant, de la banalele MPEG 1/2/4, DivX sau Xvid, pana la mkv sau H264. Mai mult decat atat, BD-1 poate reda imagini realizate dupa discuri Blu-Ray,  precum si o varietate intreaga de formate de sunet, de la MP3-uri si pana la FLAC, OGG sau APE.

BD-1 dispune de un decodor DTS integrat, astfel incat nu numai imaginile pot fi redate la standarde Full HD, dar si sunetul se ridica la acelasi nivel de calitate, datorita posibilitatilor de decodare DTS, Dolby True HD, s.a.m.d. Desigur, lista de formate suportate este absolut impresionanta si il recomanda celor mai pretentiosi dintre noi, care isi doresc sa urmareasca filmele preferate la un nivel de calitate foarte ridicat. Cu toate acestea, cele mai interesante caracteristici ale acestui player sunt posibilitatea a a acomoda un HDD/SSD  intern de orice capacitate, conectat prin intermediul interfetei SATA 2, posibilitatea conectarii unei unitati de stocare externe atat prin intermediul porturilor USB cat si prin intermediul interfetei eSATA, si nu in ultimul rand conexiunea Gigabit LAN, clientul de torente integrat (BitTorrent) si browserul de internet care poate fi folosit impreuna cu un mouse si o imprimanta conectate pirn Bluetooth.

Desi foloseste un format compact (carcasa eleganta de aluminiu de mici dimensiuni potrivindu-se de minune langa o plasma de ultima generatie) BD-1 este unul dintre cele mai puternice si cele mai dotate Media Centere HD disponibile in acest moment pe piata, putand fi folosit atat ca media player cat si ca dispozitiv NAS (cu client BitTorrent integrat). Impreuna cu un HDD de capacitate mare, un router, un sistem de sunet Hi-Fi  si un televizor cu o diagonala cat mai generoasa,  BD-1 poate sta la baza unui Media Center Full HD complet, fara a fi necesara prezenta unui PC in sufragerie. Evident, toate aceste avantaje vin cu un pret pe masura,  fiind necesari 1249 RON pentru a achiztiona acest produs. Cei de la Oktal ofera cadou un stick USB de 8GB celor care vor achizitiona acest produs in urmatoarele doua saptamani, insa, dupa parerea mea, cei care isi doresc un asemenea dispozitiv vor investi cu siguranta intr-un HDD de 1-2TB pentru a acomoda o colectie cat mai cuprinzatoare de materiale video HD.

.



.

Comentarii

3 comentarii la: HDX BD-1 – Media Center HD la superlativ

  1. endluzerul a scris pe:

    deci pe bune, n-am inteles, de ce de banii astia nu mi-as lua asrock-ul cu Atom 330, cu ION, cu 200 de lei mai jos ca pret?

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Unii vor PC si vor sa aiba la ce surubari (inclusiv eu). Altii vor ceva care sa mearga de-a gata. Acestia vor fi clientii device-ului de mai sus. O curiozitate totusi. Asrock-ul are decodor DTS?

  3. ferike a scris pe:

    DTS da, DTS-HD nu 🙂

Lasa-ne un comentariu: