IDF 2011 – Intel Advanced Cooling Technologies

Scris de: , in categoria: Stiri, in 16 September, 2011.

Asa cum am putut vedea odata cu lansarea pe piata a lui QX9650, cei de la Intel au inceput sa acorde o atentie sporita solutiilor de racire oferite cumparatorilor. Odaca cu lansarea lui i980X am asistat si la aparitia primului cooler Intel de tip tower. De asemenea, odata cu lansarea lui Sandy Bridge E vom vedea si aparitia primului sistem de racire cu apa produs de Intel, care va putea fi achizitionat separat de catre cei interesati.

Ei bine, in afara de ceea ce domnii de la Intel considera solutii de racire foarte performante, dedicate overclockerilor, atentia inginerilor de la Intel Advanced Cooling Technologies se indreapta acum inspre cei care isi doresc silentiozitate si putere in acelasi timp. Odata cu lansarea procesoarelor din familia Sandy Bridge am putut vedea cum un varf de gama poate functiona complet fanless, daca folosim componentele potrivite (vezi Nofen). Ei bine, in momentul de fata inginerii de la Intel lucreaza la o solutie fanless compacta, dedicata procesoarelor Sandy Bridge, si mai ales Ivy Bridge.

Conform inginerului cu care am avut o mica discutie la fata locului, coolerul prezentat in imaginile de mai jos poate disipa pana la 100W, ceea ce ar trebui sa fie mai mult decat suficient chiar si pentru cel mai puternic procesor Ivi Bridge. Prin urmare, este posibil ca dupa ce am vazut primul cooler tower Intel, respectiv primul cooler cu apa Intel, sa asistam in viitor si la lansarea primului heatsink pasiv Intel (evident nu luam in calcul sistemele de acum 20 de ani cand spunem “primul”).

.

Comentarii

Un comentariu la: IDF 2011 – Intel Advanced Cooling Technologies

  1. Dinu a scris pe:

    Eu sunt de parere ca Intel ar trebui sa-si vada de treaba lor, si s-o lase mai moale cu “advanced coóling”.

Lasa-ne un comentariu: