IDF 2011 – 64GB Kingston pe un sistem desktop

Scris de: , in categoria: Stiri, in 16 September, 2011.

Memoria DDR3 s-a ieftinit din ce in ce mai mult in ultimii doi ani, motiv pentru care 8 sau 12GB au devenit ceva normal in marea majoritate a PC-urilor. Din pacate, pana de curand stick-urile de mare densitate (4GB per stick) aveau preturi prohibitive, motiv pentru care marea majoritate a entuziastilor s-au multumit cu aceste cantitati. Ei bine, odata cu introducerea stick-urilor de 8GB pe piata, aceasta situatie s-ar putea schimba, imbunatatirea procesului tehnologic si trecerea la productia de masa avand ca efect redcerea pretului stick-urilor de mare densitate.

In conditiile in care platformele X79 vor fi lansate in curand, iar quad-channel suna foarte interesant atat din punct de vedere al latimii de banda cat si din punct de vedere al cantitatii de memorie pe care o vom putea folosi, sistemele desktop ale anului 2012 vor putea utiliza cantitati de memorie rezervate pana acum serverelor. Am avut ocazia sa vad la treaba un astfel de sistem, construit in jurul unei placi de baza GIGABYTE X79-UD5 si al unui procesor Sandy Bridge E. Domnii de la Kingston au echipat acest sistem cu 8 module DDR3 de cate 8GB fiecare, rezultand un sistem cu nici mai mult nici mai putin de 64GB DDR3, sistem pe care orice entuziast care a investit pana acum intr-un Gulftown, de exemplu, o sa il poata avea sub birou incepand cu ultimele luni ale acestui an.

Desigur, o sa va intrebati de ce am avea nevoie de o asemenea cantitate de memorie, si este adevarat, nu oricine are nevoie de ceva atat de extrem. Pe de alta parte, ideea de a seta scratch-ul Photoshop-ului intr-un RamDisk, sau ideea de a lucra cu usurinta cu zeci de masini virtuale simultan nu suna rau deloc pentru cei interesati, iar aplicatiile practice nu se opresc aici. Si bineinteles, pentru cei care nu au nevoie de o asemenea cantitate de RAM, exista intotdeuna posibilitatea utilizarii unei cantitati mai mici, de genul 32 sau 16GB. In final, indiferent daca aveti nevoie de asa ceva acasa sau nu, important este ca in cazul in care va doriti un asemenea sistem, acum exista posibilitatea sa il construiti fara a investi intr-un server.

.

Comentarii

Niciun comentariu la: IDF 2011 – 64GB Kingston pe un sistem desktop

Lasa-ne un comentariu: