Intel dezvaluie noi informatii despre Nehalem-EX

Scris de: , in categoria: Stiri, in 3 June, 2009.

Intel a oferit recent informatii despre Nehalem-EX, un nou procesor pentru servere, ce urmeaza sa intre in productie in cea dea doua jumatate a anului. Se estimeaza ca procesorul va fi integrat de producatorii de servere la inceputul anului 2010.

Procesorul Nehalem-EX va avea pana la 8 nuclee pe un singur chip, va suporta 16 thread-uri (prin tehnologia Hyper Threading) si va dispune de 24Mb cache. Cresterea la nivelul performantei va fi impresionanta, reprezentand cel mai mare salt in performanta, comparativ cu o generatie anterioara de procesoare. Nehalem-EX va incorpora noi caracteristici precum fiabilitate, disponibilitate si service (RAS), tipice familiei de procesoare Intel Itanium. Capabile sa ofere noi niveluri de performanta, atat Nehalem-EX, cat si Itanium se detaseaza astfel de necesitatea folosirii unor sisteme de protectie tip RISC proprietare, mai scumpe.

Nehalem-EX este ideal pentru consolidarea serverelor si lucrul cu aplicatii de virtualizare, aplicatii enterprise cu cerinte mari de sistem sau programe destinate inginerilor, oamenilor de stiinta si matematicienilor. Nehalem-EX va oferi cu pana la noua ori mai multa latime de banda a memoriei fata de platforma anterioara, Intel Xeon 7400. De asemenea, Nehalem-EX va dubla capacitatea memoriei, ajungandu-se la 16 sloturi de memorie per socket, oferind si patru link-uri QuickPath Interconnect cu latime de banda generoasa. Nehalem EX va oferi posibilitati impresionante de scalare, de la sisteme cu doua socket-uri cu memorie mare pana la opt socket-uri, capabile sa proceseze simultan 128 de thread-uri, fara a fi nevoie de chipuri aditionale, pentru a “uni” platforma. Marirea numărului de socketuri va fi posibilta prin apelarea la solutii de tip third-party.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: