Navigare prin Google Maps

Scris de: , in categoria: Stiri, in 28 June, 2011.

Google tocmai a lansat in Romania navigarea prin Google Maps si sunt destul de entuziasmat de faptul asta. Da, probabil nu va asteptati sa cititi despre asa ceva pe lab501.ro, pentru ca suntem atat de dedicati hardware-ului si inca aceluia foarte serios si performant, insa intotdeauna cand tehnologia face un pas inainte atentia ne va fi captata si ochii ne vor luci intr-un amestec de fascinatie si surprindere.

Poate nu vi se pare mare lucru, pentru ca sisteme de navigatie exista de mult timp; ei bine, aici nu e vorba doar de niste harti stocate in aparatul dumneavoastra prin care acesta se descurca cu ajutorul semnalului de la cativa sateliti geostationari, ci de un intreg ecosistem ce conlucreaza pentru a va ghida optim pe ruta dorita. Aveti nevoie de un terminal mobil cu Android 1.6 sau mai nou, evident conexiune mobila la internet precum si semnal GPS, iar cheia in aceasta ecuatie e conexiunea la internet. Aparatul va downloada permanent portiuni din harti necesare traseului parcurs, si pentru ca e un proiect Google nu beneficiem doar de hartile clasice si plictisitoare cu linii galbene trasate pe un fundal gri, ci se pot suprapune imaginile reale din satelit ale zonei, sau daca doriti se poate aborda totul din perspectiva Google Street View, folosind imagini luate la nivel stradal ce acopera deja majoritatea oraselor importante din Romania.

Hartile si layerele se updateaza permanent, chiar si la sugestia utilizatorilor, astfel incat nu veti fi surprinsi sa gasiti o modificare a unei strazi ce a avut loc cu putin timp in urma prezenta la distanta de zile sau chiar ore in sistemul de harti Google; ca exemplu concret, Pasajul Basarab din Bucuresti e deja introdus in sistem, desi s-a dat in uz de aproximativ o saptamana si e o ruta destul de complexa cu toate caile sale de acces.

Cautarea se poate face nu numai dupa strazi dar si dupa denumirile locatiilor (piete, obiective istorice, restaurante etc), orice utilizator putand adauga pe Google Maps orice tip de puncte de interes ce vor aparea apoi automat pe hartile folosite de ceilalti. Am testat personal aplicatia pe cateva rute pe parcursul zilei de ieri si ma declar multumit, din punct de vedere al facilitatilor fiind de departe cea mai bogata solutie, iar pe masura ce vor aparea mai multe update-uri se va ridica probabil peste solutiile profesionale din toate punctele de vedere; avantajul e ca e gratuita, pentru orice utilizator de terminal Android cu conexiune mobila la internet.

Comentarii

3 comentarii la: Navigare prin Google Maps

  1. Cornel a scris pe:

    Super , programul se poate folosi pe un laptop cu receptor GPS prin bluetooth ? exista harti si ptr Europa ?

  2. christiam a scris pe:

    ai laptop cu Android ? atunci DA!
    exista o singura harta pt. europa, in permanenta innoire.

  3. Sorin a scris pe:

    Este mult mai bine decat cu clasicul gps.

Lasa-ne un comentariu: