Noctua lanseaza NH-D14

Scris de: , in categoria: Stiri, in 5 November, 2009.

Desi lansarile Noctua sunt la fel de rare precum politicienii cinstiti, se pare ca sfarsitul anului 2009 este de bun augur pentru compania austriaca.  Astfel, dupa lansarea sistemului de prindere NM-I3 in luna Septembrie, si a ventilatorului NF-P14 in urma cu cateva zile, iata ca avem parte de o lansare a unui nou cooler, NH-D14.  Si de data aceasta nu vorbim despre o versiune de NH-U12P cu un ventilator in plus sau cu alt sistem de prindere, ci chiar despre un nou cooler, construit de la zero, cu o arhitectura complet diferita.  Desigur, voi ati aflat deja acest lucru daca ati fost atenti in ultileme doua zile, insa noi am preferat sa nu publicam comunicatul de presa al celor de la Noctua si am decis sa asteptam pana ajunge dumnealui in laborator, ca sa va aratam “the real thing”.

.

Noctua NH-D14 01

Noctua NH-D14 02

Noctua NH-D14 03

Noctua NH-D14 04
.

Noul model foloseste un design diferit, fiind alcatuit din doua corpuri distincte, similar modelelor Thermalright IFX-14 si Asus Triton 88. Aceasta asemanare nu este neaparat una fericita, IFX-14 fiind marea dezamagire a fanilor Thermalright, insa nu putem judeca un cooler numai datorita asemanarii sale cu alte modele, mai ales ca asemanarea cu IFX-14 se opreste aici. Spre deosebire de acesta, Noctua NH-D14 foloseste 6 heatpipe-uri de 6mm, iar distanta dintre cele doua corpuri este mult mai mica.  Foarte interesanta este si alegerea ventilatoarelor, NH-D14 fiind dotat cu un NF-P12 in partea frontala si cu noul NF-P14 in interior. Unul dintre beneficiile acestei alegeri consta in faptul ca NF-P14 depaseste ca dimensiuni profilul heatsink-ului, asigurand astfel un minim de flux de aer radiatoarelor mai inalte montate pe mosfeti. O alta caracteristica a noului concept este ceea ce Noctua numesc asymmetrical design, mai precis positionarea asimetrica a bazei pe heatpipe-uri. Astfel, pentru a imbunatati compatibilitatea cu diversele modele de placi de baza, unul dintre cele doua corpuri cu lamele este mai apropiat de socket.
.

Noctua NH-D14 05

Noctua NH-D14 06

Noctua NH-D14 07

Noctua NH-D14 08
.

Sistemul de prindere este apreciatul NM-I3, acesta fiind compatibil cu socket-urile LGA 775, 1156 si LGA 1366. Impreuna cu sistemul de prindere pentru socket-urile AM2, AM2+ si AM3, solutia este denumita de Noctua SecuFirm3.  Tot in pachet mai gasim si doua adaptoate LNA, doua adaptoare ULNA, pasta termoconductoare NT-H1, manualul cu instructiunile de utilizare si surubelnita inclusa de Noctua in pachet cu toate heatsink-urile sale. Foarte interesant este noul sistem prin care sunt atasate ventilatoarele de heatsink. Astfel, sistemul de prindere al acestora este atasat de 4 amortizoare de cauciuc atasate de ventilatoare. Ventilatoarele nu ating heatsink-ul, pe acesta fiind montate de asemenea o serie de amortizoare care previn aparitia vibratiilor.
.

Noctua NH-D14 09

Noctua NH-D14 10

Noctua NH-D14 11

Noctua NH-D14 12
.

Trebuie sa recunoastem ca nou cooler al celor de la Noctua arata absolut impresionat. Totusi, pe noi ne intereseaza cel mai mult performanta, astfel incat NH-D14 va fi supus unei serii extrem de vaste de teste de catre colegul nostru poparamiro. Nu va putem promite ca vom avea unul dintre primele teste disponibile cu NH-D14, insa va putem promite ca veti putea citi unul dintre cele mai complexe teste de coolere realizate in ultima vreme. In asteptarea testului, in care vor fi incluse si celelalte heatsink-uri care folosesc aceasta arhitectura, dar si campionul Megahalems, va las sa va delectati in continuare cu diverse ipostaze ale noului cooler Noctua.

.
Noctua NH-D14 13

Noctua NH-D14 14

Noctua NH-D14 15

Noctua NH-D14 16

Comentarii

2 comentarii la: Noctua lanseaza NH-D14

  1. Elyot a scris pe:

    tata lor.M-ar interesa si pe mine unul

  2. Azazel a scris pe:

    Frumos 🙂
    Dar mai frumos imi pare Thermalright eXtreme de langa el(pe care il detin si eu) 🙂

Lasa-ne un comentariu: