Phenom II (Deneb), viitorul procesor AMD, e promitator

Scris de: , in categoria: Stiri, in 26 November, 2008.

Saptamana trecuta AMD a tinut o demonstratie privata in Austin pentru o mana de jurnalisti unde se pare ca au demonstrat noul procesor, pe nume de cod Deneb, lucrand la frecvente inspre 6Ghz racit cu ajutorul azotului lichid. Desi stirea mi-a trezit interesul la momentul respectiv, am decis sa trec peste ea avand in vedere ca o alta stire la fel de fantastica a aparut si inainte de lansarea lui Agena si s-a dovedit a fi falsa.

Ei bine, aseara am avut ocazia sa vad noul procesor in actiune si desi nu pot da prea multe detalii, va pot spune ca promite. Procesul de fabricatie pe 45nm dezvoltat in parteneriat cu IBM e cu totul altceva fata de ce ne-a obisnuit AMD de 4 ani incoace si desi tinta principala e un raport cat mai mic pret/performanta, in curand vom vedea cum AMD redevine competitiv si la capitolul performanta pura. “Competitiv” in sensul ca in cateva luni de acum nu e exclus sa vedem recorduri in 3DMark stabilite cu procesoare AMD.

Ce pot sa va spun insa e ca noul procesor se va numi Phenom II si lansarea oficiala va avea loc pe data de 8 Ianuarie 2009. Probabil stiati asta deja pentru ca sunt zvonuri ce circula online de ceva vreme, acum sunt insa confirmate asa ca stiti la ce sa va asteptati si cand.

Comentarii

2 comentarii la: Phenom II (Deneb), viitorul procesor AMD, e promitator

  1. Ilie Laurentiu a scris pe:

    Ceva mai multe date nu poti sa pierzi ?
    Macar se merita asteptarea?
    :”>

  2. Vesti bune, pacat ca au ratat sezonul sarbatorilor.

Lasa-ne un comentariu: