Pumpkinstein – un sistem cu adevarat monstruos – iLike IT, PROTV

Scris de: , in categoria: Stiri, in 16 December, 2015.

Pumpkinstein

 
In ultima perioada am lucrat intens la un PC monstruos, alaturi de colegul meu Matei. Sistemul a putut fi admirat in cadrul LanParty-ului LSE, precum si la ce-a de-a treia editie a Workshop-ului LAB501, dar inca nu am dezvaluit articolul complet cu povestea sa. Acest “deliciu” vi-l rezervam pentru saptamana viitoare. Pana atunci insa, ne-am gandit ca nu ar strica sa ii facem o vizita colegului George Buhnici, mare pasionat de tehnologie. In fond, Pumpkinstein reprezinta apogeul tehnologic daca discutam despre PC-uri.

Prin urmare, am incarcat monstrul in masina si l-am transportat in studiourile ProTV, alaturi de perifericele care fac deja parte din setul acomplet, adica monitorul Acer Predator X34, tastatura Logitech G410 si mouse-ul Logitech G303. Evident, sistemul nostru inca nu este gata din punct de vedere estetic – mai avem de lucrat putin la lumini, culori, s.a.m.d. Pe de alta parte, monstrul este perfect functional precum si foarte puternic.

In uriasa carcasa Thermaltake Core X9 am montat o placa de baza GIGABYTE Z170X-SOC Force. Aceasta gazduieste un procesor Intel Core i7 6700K tactat la 4500MHz, 32GB Corsair Dominator Platinum DDR4 2666 precum si un SSD Samsung 950 Pro NVMe 256GB. Placa de baza si procesorul sunt racite cu ajutorul unui circuit de racire cu apa, alcatuit dintr-o pompa EK-XTOP Revo D5 PWM, un rezervor EK-RES X3 250 si un radiator EK-CoolStream XTC280. Caldura este disipata cu ajutorul a doua ventilatoare Thermaltake Riing de 140mm, iar tubulatura este rigida, mai precis EK-HD PETG Tube 12/16mm.

Evident, nici la capitolul procesare video nu avem de ce sa ne plangem – doua Nvidia GeForce GTX 980 Ti au fost configurate in SLI, overclockate la 1400MHz si apoi racite cu un al doilea circuit de racire cu apa. Pentru asta, am folosit o a doua pompa EK-XTOP Revo D5 PWM, un al doilea rezervor EK-RES X3 250, doua waterblock-uri 2 x EK-FC TitanX precum si un radiator EK-CoolStream XE480, impreuna cu 4 ventilatoare Thermaltake Riing de 120mm.

Toate componentele sunt la inaltime, astfel incat nu este de mirare ca pentru stocare am utilizat doua hard-disk-uri 6TB WD Green S-ATA 3. Intreg sistemul este alimentat de o sursa Corsair AX1500i Titanium, dotata cu cabluri sleevuite individual produse de CableMod.

Mai multe detalii puteti afla din emisiunea iLike IT, iar partea a doua o puteti gasi pe site-ul colegilor de la ProTV.

 

Comentarii

6 comentarii la: Pumpkinstein – un sistem cu adevarat monstruos – iLike IT, PROTV

  1. Foarte interesanta prezentarea, abia aștept sa publicați articolul, dacă nu ma înșel este al treilea sistem made by lab501.
    Daca îmi permiteți as vrea sa lansez următoarea provocare: un sistem asemănător cu hp microserver gen8 dar cu hardware actualizat (musai cu controller RAID)

  2. i860 a scris pe:

    Superb pc.
    “Nici macar nu trebuie sa ii mai spunem numele” heee are dreptate, bravo Tudor

  3. Adi a scris pe:

    Nu vad ce poate fi asa deosebit la el din moment ce sunt procesoare cu 12 coreuri si 24 threaduri care pot fi puse pe placi de baza cu 2 socketuri sau sunt care au si 96 de coreuri de la amd pe 4 socketuri pentru.

    Daca era un pc cu 120 sau 200 de coreuri atunci era o performanta deosebita din moment ce este sub ceea ce exista nu mi se pare ceva foarte exceptional.

    Ati putea realiza sa vedem cum se comporta si ar fi o adevarata provocare sa vedem cum s-ar misca aultima generatie de procesoare de la xeon pe o placa de baza cu mai multe socketuri.

  4. Monstru Post author a scris pe:

    Adi – nu intelegi diferenta dintre consumer si industrial. E ok, e ca si cum mi-ai spune ca un Ferrari nu e deosebit pentru ca exista tractoare…

  5. Eu a scris pe:

    Asa e Adi zi-le,pai se poate una ca asta ?Altii au ajuns pe luna si ei se lauda cu un amarut de pisi.

  6. Birjaru a scris pe:

    Daca nu are Teeedeeeiiii si nu canta manele nu conteaza

Lasa-ne un comentariu: