GIGABYTE Z68X-UD3H-B3 – Preview

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 8 May, 2011.

In urma cu o saptamana va prezentam segmentul superior al gamei Z68 a celor de la GIGABYTE, compus din Z68X-UD7, Z68X-UD5 si Z68X-UD4. Articolul respectiv starnit reactii destul de puternice in randul cititorilor, majoritatea fiind mirati de abordarea celor de la GIGABYTE, mai precis de lipsa iesirilor video si a functiilor specifice Z68 (exceptand SSD Caching) de pe aceste modele. Asa cum va spuneam la momentul respectiv, cei de la GIGABYTE au decis sa inlocuiasca modelele bazate pe P67 cu modele bazate pe Z68, fara a implementa insa iesiri video in segmentul superior al gamei de produse.

Daca saptamana trecuta admiram aceste produse, saptamana aceasta a venit momentul sa vedem si alt tip de placa de baza GIGABYTE animata de chipset-ul Z68, dar de data aceasta un model mainstream, care sa incorporeze toate functiile aduse de noul chipset Intel, inclusiv toate tipurile de iesiri video de care am putea avea nevoie. Pentru aceasta, cei de la GIGABYTE ne-au pus la dispozitie modelul Z68X-UD3H-B3, o placa de baza care ofera exact ceea ce au cerut unii dintre cititori dupa lecturarea articolului publicat in urma cu o saptama – Z68 in toata splendoarea sa, cu toate functiile pe care le-a primit de la mama natura … errr … Intel.

Nu vom intra acum in detalii referitoare la schimbarile pe care le aduce Z68 fata de P67, deoarece aceste dezvaluiri isi au locul in momentul lansarii oficiale a noului chipset, insa asta nu inseamna ca nu putem sa luam la bani marunti noua placa de baza a celor de la GIGABYTE.
.

Comentarii

5 comentarii la: GIGABYTE Z68X-UD3H-B3 – Preview

 1. daca vor introduce si acele iesiri video va fi destul de bun

 2. ma3cs a scris pe:

  Nu sunt cam aproape gaurile pentru cooler de sloturile ram ?
  La ASUS P8Z68-V PROsunt mai departe putin .. zic asta pentru ca am memorii dominator si cooler noctua nh d14 … si nu stiu daca nu o sa fie cumva problema acolo … acusi trec pe 1155 si nu as vrea sa am probleme .. Puteti verifica asta ? Daca e suficient loc.

 3. ma3cs a scris pe:

  Doar la z68 ud4 pare ok distanta.

 4. misu a scris pe:

  totusi astept ceva mai bun..

 5. Dinu a scris pe:

  Super placa. Daca intr-un viitor mai apropiat voi trece pe SB, cu siguranta pe asta o voi lua, totusi, nu e cam slabut VRM-ul, tinand cont de potentialul de OC al procesoarelor SB? Ca de altfel e perfecta, dar inca nu am vazut implementarile Z68 ale celor de la MSI, Biostar si altora. Eu oricum astept Bulldozerul sa vad ce va sti sa faca dupa aia ma decid.

Lasa-ne un comentariu: