AMD lanseaza Beema si Mullins

Scris de: , in categoria: Stiri, in 30 April, 2014.

Mai avand aproape o luna pana la Computex 2014, producatorii de hardware se pregatesc pentru cea mai importanta expozitie a anului in ceea ce priveste componentele IT. AMD a lansat sapte APU-uri bazate pe arhitectura Puma, Beema si Mullins.

Comparativ cu predecesoarele lor bazate pe nuclee Jaguar, Kabini si Temash, noile APU-uri echipate cu arhitectura Puma impreuna cu noul design aduc o performanta si un consum semnificativ mai mic permitand o frecventa mai mare de functionare. AMD sustine reducerea leakage-ului cu 20%, fapt ce le-a permis marirea frecventei cu pana la 400MHz, obtinand in final un TDP mai mic cu pana la 38%. In conditiile in care AMD este inca adepta procesului de fabricatie pe 28nm, asta este realmente o realizare, insa pe de alta parte AMD trebuie sa forteze limitele tehnologiei pentru a ramane in joc.

Placa video integrata se anunta a fi cea mai importanta imbunatatire, fiind bazata pe aceeasi arhitectura Graphics Core Next ce echipeaza cele mai rapide modele ale producatorului american (Radeon R9 290X / 295X2). Mai jos veti gasi un tabel ce contine cateva detalii despre cele sapte APU-uri:

 

kitty_1st

 

In ceea ce priveste disponibilitatea pe piata a noilor APU-uri de la AMD, acestea ar trebui sa fie prezente in viitoarele modele de notebook-uri de la parteneri incepand de saptamana viitoare.

Sursa: ocaholic

Comentarii

Un comentariu la: AMD lanseaza Beema si Mullins

  1. Se pare ca din lipsa de potential financiar AMD prefera sa rafineze technologia de 28nm cat se poate. Oricum la inceput tehnologia de 20nm nu v-a avea performante prea departate de cea de 28nm. Dar oricum bravo AMD ca poate tine pasul cu Intel la puterea consumata (Beema si Mullins) si pastra distanta cu nucleul grafic.

Lasa-ne un comentariu: