ASUS Marine Cool – (r)evolutie sau involutie?

Scris de: , in categoria: Stiri, in 26 February, 2009.

Aflata abia in faza de concept, Asus Marine Cool este o placa de baza care surprinde placut pe de o parte, si contrariaza pe de alta.  In mod sigur va fi prezenta in standul Asus de la CeBIT ce va incepe saptamana viitoare in Hanovra (Germania).

In primul rand impresioneaza prin backplate-ul grandios, o premiera absoluta pentru placile de baza. Conform Asus, foloseste o tehnologie ,,ceramica micro-poroasa” (“micro-porous ceramic”) menita sa disipe mai usor caldura de pe intreaga suprafata a pcb-ului, si sa asigure o mai buna integritate structurala a placii.

Impunator este si cooler-ul necesar racirii chipset-ului si a zonei VRM. Socket-ul pentru care este destinat acest specimen pare a fi unul Intel, Socket 775 mai exact.

Desi in mod clar aceasta placa de baza se adreseaza entuziastilor, socheaza prezenta unor lacase de memorii SO-DIMM, destinate folosirii in notebook-uri. Astfel, cei care vor dori sa faca overclocking (daca va deveni comercial disponibila) vor descoperi foarte probabil ca acele memorii vor limita sporul de performanta si supratactarea in sine.

Sursa: Anandtech.

Comentarii

Un comentariu la: ASUS Marine Cool – (r)evolutie sau involutie?

  1. Nici una nici alta. Show off… da. 😀

Lasa-ne un comentariu: