CeBIT 2011 – RunCore integreaza SF-2000

Scris de: , in categoria: Stiri, in 1 March, 2011.

Daca fix acum 1 an, toata lumea cauta SSD-urile cu noul (pe atunci) controller SF-1000 de la SandForce, acum se intampla acelasi lucru dar cu SSD-urile din seria SF-2000. Prima implementare a fost de la OCZ (oare de ce nu ma mira?), urmata de anunturile mai multor producatori.

Echipa lab501 a fost vigilenta aseara cand am putut vedea pentru prima data cel mai nou SSD de la Runcore, ruland cateva teste de performanta. Numele acestui SSD este acelasi ca si cel anterior, Runcore Pro V, diferind in schimb culoarea precum si P/N-ul.

.

.

Privind cifrele de performanta, am ramas uimit de scorul de peste 77500 IOPS afisat si updatat in timp real. De asemenea, viteza se mentinea peste 300MB/s. Pot spune ca abia astept sa testez acest SSD!

Un alt lucru interesant la standul Runcore este noua seria de SSD-uri Xapear. Acestea pot fi interne sau externe si beneficiaza de o cartela SIM. Astfel, folosind tehnologia GPRS putem sterge datele trimitand un SMS la un numar special. O tehnologie foarte utila pentru oamenii de afaceri care au pe laptop sau HDD-ul extern date importante.

.

.

Un alt dispozitiv interesant este un SSD si un controller USB 3.0 in acelasi pachet. Acesta poate fi conectat la laptop si astfel avem parte de un SSD rapid si 2 porturi USB 3.0 sau poate fi conectat la un desktop prin intermediul unui cablu USB 3.0. Practic, controller-ul din interior functioneaza in ambele sensuri.

Desi nu este o noutate, Runcore E-Drive SSD este o placa PCI-Express ce contine 4 SSD-uri cu controller SandForce SF-1200 in RAID 0. Foarte frumos, dar parca as prefera 2 sau 4 SSD-uri SF-2000 in RAID 0 🙂

.

Comentarii

Niciun comentariu la: CeBIT 2011 – RunCore integreaza SF-2000

Lasa-ne un comentariu: