CeBIT 2013 – GIGABYTE GA-Z87X-OC

Scris de: , in categoria: Stiri, in 5 March, 2013.

GIGABYTE GA-Z87X-OC

 
Da baieti si fete, ce vedeti voi in poze este cat se poate de adevarat!!! Seria OC de la GIGABYTE revine!!! Dupa doua modele UD7, respectiv UP7 se pare ca cei de la GIGABYTE au inteles ca brand-ul OC este un plus nu un minus si pentru seria 8 au pregatit o placa de baza pe cinste, mai precis GIGABYTE GA-Z87X-OC. Stiu, GIGABYTE nu au participat din pacate la CeBIT anul acesta, dar asta nu inseamna ca nu avem metodele noastre de a ajunge la cele mai noi placi de baza.

Prima placa de baza GIGABYTE din seria 8 pe care am vazut-o a fost chiar varful de gama GIGABYTE GA-Z87X-OC si trebuie sa recunoastem ca arata bine. Desigur, nu avem heatsink-uri retail (este si normal sa vrei sa uimesti prin design-ul final) dar cred ca ne putem da seama de pe acum cu ce avem de-a face.

In primul rand ma bucur sa observ ca s-a renuntat la etajele de alimentare care costau o mana si un picior de dragul marketing-ului. GA-Z87X-OC dispune de un etaj de alimentare 8 faze, dar discutam despre un 8 faze solide, care au in componenta integrate Dr MOS de la International Electrifier. Nu discutam deci despre faze dublate sau componente in plus de dragul marketing-ul sau inductori de doar 30A ca pe UP7.

Pe de alta parte, observam o abundenta de butoane on-board, destinate bineinteles overclockerilor. Astfel putem modifica atat BCLK-ul sau multiplicatorul cu ajutorul butoanelor on-board. Nu in ultimul rand, sunt prezente switch-urile pentru LN2 mode, respectiv pentru dezactivarea functiei dual-BIOS.

GIGABYTE GA-Z87X-OC dispune de 4 sloturi PCI-E 3.0, precum si de doua sloturi PCI. Nu in ultimul rand, langa porturile S-ATA puteti observa un conector USB pozitionat acolo special pentru overclockeri – nu mai este nevoie sa sa intindem dupa back-panel.

Merita remarcate de asemenea punctele de masura ale celor mai importante voltaje precum si mufa de alimentare PCI-E 6 pin pentru alimentarea suplimentara a porturilor PCI-E in momentul in care realizam configuratii multi-card.

Evident in final ramane de vazut cum se comporta GIGABYTE GA-Z87X-OC in practica. Pana atunci insa, nu putem decat sa ne bucuram ca s-a renuntat la marketing-ul inutil de pe UP7 si ca seria OC a revenit dupa doua generatii nu tocmai stralucite de produse cu sloturi portocalii…

 

_DSC1998

_DSC1999

_DSC2000

_DSC2001

_DSC2002

_DSC2003

_DSC2004

Comentarii

3 comentarii la: CeBIT 2013 – GIGABYTE GA-Z87X-OC

  1. Soul a scris pe:

    o intrebare … sa inteleg ca nu are pci express 3.0? dar are 4 pci express 2.0?

  2. Tiberiu a scris pe:

    A aparut aceasta stire pentru cateva secunde in: The Tek 0049 by Logan (YouTube – razethew0rld). min 22:25.

  3. Monstru Post author a scris pe:

    Soul – greseala mea – este vorba de PCI-E 3.0

Lasa-ne un comentariu: