Core i7 3770K – Primele teste practice

Scris de: , in categoria: Stiri, in 15 January, 2012.

Desi majoritatea inginerilor care lucrau la Intel si vindeau procesoare ES pe ebay.com au fost arestati, sample-urile nu au incetat insa sa se faca aparute prin diverse locuri. Dupa cum bine stiti, in aprilie 2012 Intel va lansa die-shrink-ul pe 22nm al Sandy Bridge, pe numele sau de cod Ivy Bridge.

Varful de gama va fi Core i7 3770K ruland la aceleasi frecvente ca ale lui Core i7 2700K: 3.5GHz si 3.9GHz cu Turbo. Pe langa procesorul de productie pe 22nm, Intel introduce si tehnologia Tri-Gate Transistor menita sa scada consumul cu pana la 50% fata de cea actuala 2-D Planar. TDP-ul va scadea de la 95W (2700K) la 77W (3770K) ceea ce va insemna un procesor mai rece si mai overclockabil.

Primele teste venite de la colegii nostrii din China ne arata o performanta clock-per-clock mai buna cu 5-10% fata Sandy Bridge, in timp ce 5GHz pot fi obtinuti cu un voltaj de sub 1.2v (in cazul Sandy Bridge aveam deseori nevoie de peste 1.4v pentru acest lucru). Ivy Bridge va beneficia pe un controller PCI-Express 3.0 precum si de un nou controller de memorie mai eficient dar si care suporta frecvente mai mari de memorie: IB are multiplicatoare pana la 2800MHz (2133Mhz pentru SB) pentru memorie si 63x pentru CPU.

Placa video integrata HD 4000 va rula intre 650MHz si 1150MHz in functie de modul de Turbo si va beneficia si ea de cateva imbunatatiri interesante: DirectX 11 si suportul pentru rezolutii 4K fiind cele mai importante. Imbunatatirea fata de HD 3000 se va situa intre 30% si 40% in functie de aplicatie, totusi trebuie notat ca HD 3000 suporta doar DirectX 10.

Despre frecventele maxime in overclocking nu stim inca nimic sigur dar se pare ca IB este destul de fierbinte in ciuda reducerii procesului de fabricatie. Vom vedea exact cum sta treaba in aprilie cand vom putea testa versiunea finala de siliciu!

Sursa: Toppc, OBR-Hardware (foto)

.

Comentarii

5 comentarii la: Core i7 3770K – Primele teste practice

  1. Oauuuuu 5GHz cu doar 1.2v incredibil si sigur la 3.5GHz ruleaza cu 1v

  2. adn66 a scris pe:

    “Despre frecventele maxime in overclocking nu stim inca nimic sigur dar se pare ca IB este destul de fierbinte in ciuda reducerii procesului de fabricatie.”

    Daca te referi la fierbinti overclock-ate atunci poate.
    Deocamdata zvonul este ca vor avea 70W TDP si nu mi se pare f fierbinte.;)

  3. matose Post author a scris pe:

    TDP-ul este de 77W dar, intr-adevar, eu ma refeream la overclocking atunci cand am vorbit de temperatura

  4. colanusus a scris pe:

    5Ghz cu 1.2v este foarte bine dar nu garanteaza overclocking la 5.4Ghz sau mai sus in conditii de stabilitate; Tri-Gate Transistor poate consuma mai putin dar nu stim daca si rezista mai bine la voltajele cu care lucram noi acum (1.55-1.6v); sper sa duca si sa scaleze bine cu voltajul mai mare; ramane de vazut…

  5. Robert a scris pe:

    Eu sper ca aceasta diferenta actuala clock-per-clock fata de Sandy Bridge sa devina mai evidenta! Sigur ca si pretul va avea ceva de spus, dar ma tem ca vom primi niste sporuri de performante mici, cu un pret usor ridicat mai ales acum cand AMD s-a dat “batut”.

Lasa-ne un comentariu: