Expozitie “Retro IT & CPU Collection” in Timisoara

Scris de: , in categoria: Stiri, in 21 July, 2015.

Expozitie Retro IT

 
In momentul in care faci un lucru de foarte mult timp ajungi invariabil sa interactionezi cu tot felul de oameni, sa cunosti povesti si pasiuni. LAB501 ne-a oferit in ultimii ani ocazia de a cunoaste tot felul de cititori pasionati, atat pe site cat si pe forum sau Facebook. Am cunoscut overclockeri, modderi si gameri, tineri pasionati de jocuri sau oameni de aceeasi varsta cu noi muscati de microbul pasiunii hardware.

Ei bine, tot datorita existentei LAB501 am avut ocazia sa aflam si despre un colectionar pasionat, pe numele sau Marcus Florin, din Arad. Nu l-am cunoscut personal si nu i-am vazut colectia pe viu, insa unul dintre cititorii nostrii ne-a povestit despre el iar apoi Florin ne-a contactat si ne-a povestit despre pasiunea lui – colectia de procesoare.

Am vrut la momentul respectiv sa va povestesc mai pe larg despre colectia lui de procesoare, insa, din pacate, nu am avut timp. Din fericire, Marcus ne-a contactat pe Facebook si ne-a anuntat ca isi va expune colectia in public chiar in aceasta vara.

Astfel, in perioada 24 iulie -2 august 2015 va avea loc la Iulius Mall Timisoara expozitia “Retro IT & CPU collection”. Cei pasionati de domeniul IT vor putea gasi aici peste 1200 procesoare diferite – de la primul procesor comercial Intel C4004 aparut in anii ’70 si pana la modernele quad-core-uri din zilele noastre.

Pe langa procesoarele obisnuite vor fi expuse prototipuri, procesoare de server, procesoare militare si singurele procesoare produse in Romania . De asemenea vor fi expuse calculatoare vechi – atat romanesti din gama CIP/HC cat si altele care au facut istorie: Commodore, Spectrum si altele. Veti mai gasi multe laptopuri din aceeasi perioada – anii 80-90. Nu in ultimul rand, ni s-a spus ca veti avea parte si multe alte surprize.

Daca vreti sa aflati mai multe despre cea mai mare colectie de procesoare din Romania, vizitati pagina de Facebook dedicata, iar daca vreti sa le vedeti pe viu, poate trageti o fuga pana in Iulius Mall saptamana urmatoare – cu siguranta veti vedea lucruri interesante!

 
CPU1

CPU2

Comentarii

3 comentarii la: Expozitie “Retro IT & CPU Collection” in Timisoara

  1. Alin a scris pe:

    Timisoara, here I come!

  2. Ionut R a scris pe:

    Vrem si la Cluj! 😀

  3. Abbas Dastpor a scris pe:

    This is Wonderful

Lasa-ne un comentariu: