Febra mini-ITX – Gigabyte H67A-USB3 si E350N-USB3

Scris de: , in categoria: Stiri, in 27 January, 2011.

Un curent foarte interesant a luat avant anul trecut, odata cu lansarea lui H55N-USB3. Desigur, platforme mini-ITX exista de multa vreme, in mai multe implementari, variante si arome, dar parca piticania celor de la Gigabyte s-a bucurat de o atentie mult mai mare decat alte implementari anterioare. Am avut sansa sa ma joc cu D510-UD, de exemplu, cu mult timp inainte ca H55N-USB3 sa fie lansata, si mi-a placut conceptul unui sistem de dimensiuni foarte reduse, dar customizabil de catre cumparator (spre deosebire de sistemele bazate pe Nvidia ION de exemplu). Cu toate acestea, doar in momentul in care am pus mana pe H55N-USB3 am devenit cu adevarat interesat de acest tip de platforma, deoarece aceasta placa in format mic ne dadea posibilitatea sa folosim ce procesor vrem noi, si nu orice tip de procesoare, ci Clarkdale-uri. cu alte cuvinte dual-core-uri foarte puternice.

Ei bine, se pare ca miniaturizarea atrage din ce in ce mai multi adepti, si cred ca putem presupune ca H55N-USB3 a fost un succes, deoarece in curand cei de la Gigabyte pregatesc un succesor pentru respectivul model, mai precis H67A-USB3. Cu alte cuvinte, o placa de baza in format mini-ITX, pregatita pentru Sandy Bridge. Domnilor, cred ca nu gresesc daca afirm ca sistemele mini-ITX se pregatesc sa de vina mult mai puternice decat au fost vreodata, prin implementarea celor mai noi chipset-uri si procesoare Intel. Gigabyte H67A-USB3 suporta cele mai noi procesoare Intel si este dotata cu doua sloturi de memorie DDR3, un slot PCI-E x16, doi conectori S-ATA 3 si doi conectori S-ATA 2, doi conectori USB 3.0, 4 conectori USB 2.0, toata conectica audio prezenta si pe placile de baza high-end, iesiri video HDMI si D-SUB, e-SATA s.a.m.d. Cu alte cuvinte, folosind o placa de baza Gigabyte H67A-USB3, vom avea la dispozitie majoritatea functiilor si conectorilor de care avem nevoie, impreuna cu cele mai puternice quad-core-uri Intel, totul intr-un pachet de dimensiuni liliputane.

.


.

Totusi, poate faceti parte din categoria celor care nu au nevoie de puterea unui Sandy Bridge, si aveti nevoie de ceva integrat, cu un consum mult mai mic. Stati linistiti, si D510-UD a primit un urmas, de data aceasta bazat pe o platforma AMD. Ati ghicit, este vorba despre o implementare a platformei Fusion, mai precis o placa de baza care integreaza un procesor Zacate E350, dual-core, tactat la 1600MHz, cu un consum maxim de aproximativ 18W. Pe aceeasi pastila de siliciu gasim si solutia grafica integrata, DX 11, capabila sa redea fara probleme continut video HD. Alte dotari includ slotul PCI-E 4x, 4 porturi USB 2.0, 2 porturi USB 3.0, 4 conectori S-ATA 3, precum si gama completa de iesiri video uzuale (DVI, D-SUB si HDMI). Cu un soncum care nu va depasi probabil 40W cu tot cu memorii si unitatea de stocare, Gigabyte E350N-USB3 va fi cu siguranta o solutie foarte intersanta pentru o categorie destul de mare de utilizatori, putand fi folosita in diverse scopuri (media-player, sistem de office si web-browsing, download-uri de pe torrente, etc).
.

Comentarii

3 comentarii la: Febra mini-ITX – Gigabyte H67A-USB3 si E350N-USB3

  1. Laurentiu a scris pe:

    Pai un H67A-USB3, un i5 2300, cu 4 giga de ram, un SSD si un GTX560Ti, toate bagate intr-un SUGO cu sursa de 450w si ai un veritabil LAN Party GameRig pe care il trasporti intr-un rucsac.

    Mi se pare super!

  2. marian57 a scris pe:

    Subscriu si eu,o bijuterie de placa,tot ce vrei!!!!

  3. sorin a scris pe:

    Majoritatea folosesc placi de baza cu single GPU, 2 placute de RAM si eventual o placa de sunet mai extravaganta sau un tv-tuner. Pai daca asta e solutia unui sistem ” gaming ” decent, atunci singurele placi ATX care isi mai gasesc rostul sunt cele dual_GPU? Banuiesc ca in cativa ani sursa o sa devina mai mare decat placa de baza…:D

Lasa-ne un comentariu: