Gigabyte GA-H67M-D2 Preview

Scris de: , in categoria: Stiri, in 11 November, 2010.

Incepand cu luna Martie am inceput sa publicam fotografii cu tot felul de placi de baza LGA 1155, ca un preview pentru ceea ce va urma in Inaurie 2011. Ei bine, cum ne apropiem incet, incet de lansarea Sandy Bridge, iata ca fotografiile incep sa se inmulteasca si deja putem vorbi despre serii intregi de produse gata pregatite pentru lansare. In aceste conditii, m-am gandit ca nu ar strica sa va aratam una dintre placile de baza cu care ne jucam de zor in acest moment, si pentru prelungi putin suspansul legat de modelele high-end care ne intereseaza pe toti, pentru pictorialul de astazi am ales cea mai mica si mai ieftina placa de baza LGA 1155 din line-up-ul celor de la Gigabyte, mai precis GA-H67M-D2.

De fapt, acest model este atat de mic si de ieftin, incat este singurul model din cele 12 anuntate de Gigabyte care nu dispune de o conexiune USB 3.0, daca mai puteti sa va imaginati o placa de baza Gigabyte fara asa ceva. Da domnilor, uitati aici, o placa de baza Gigabyte care va fi lansata in Ianuarie 2011, fara USB 3.0!!! Si va rog sa retineti – spre deosebire de primele prototipuri LGA 1156 pe care vi le-am prezentat anul trecut cu 3-4 luni inainte de lansare, placile pe care le folosim acum in laboratorul nostru sunt revizia 1.0, adica revizia finala, care va fi disponibila in retail. Deci avem de-a face cu o decizie curioasa din partea celor de la Gigabyte, de a nu folosi USB 3.0 pe aceasta placa de baza, si singurul motiv pe care il pot gasi este ca aceasta placa va fi atat de ieftina incat controlle-ul NEC ar fi adaugat un cost considerabi in plus pentru potentialii clienti ai acestui model. Oricum, exista si modelul GA-H67MA-D2H care dispune de USB 3, in cazul in care nu puteti trai fara aceasta optiune.

Lasand problema USB 3.0 la o parte, avem de-a face cu o placa de baza care incorporeaza chipsetul H67, dotata cu un slot PCI-E 16x, un slot PCI-E 8x si doua sloturi PCI-E 1x, doua sloturi de memorie care pot acomoda pana la 8GB DDR3, 4 conectori S-ATA 2 si doi conectori S-ATA 3, 8 conectori USB 2.0 dispusi pe backpanel, alaturi de un conector D-SUB si un conector DVI. Nu este rau deloc pentru o piticanie care va costa probabil cat un stick USB 3, nu-i asa? Problema este ca eu nu vad controller-ul S-ATA 3 nicaieri prin zona, dar poate cine stie, ne fac cei de la Intel o surpriza.

Piticania mai dispune de un VRM cu 6 faze pentru procesor (presupun ca este vorba despre 4 faze pentru procesor, o faza pentru controller-ul de memorie si o faza pentru grafica integrata), un circuit de alimentare in doua faze pentru memorii si un heatsink sexy pentru chipset-ul Intel din seria 6 (ehm…asta….H67). Singura curiozitate pe care o am in acest moment este care va fi pretul acestei placi de baza.

Comentarii

Niciun comentariu la: Gigabyte GA-H67M-D2 Preview

Lasa-ne un comentariu: