Gigabyte P67X-UD3R-B3: Overclocking extrem sub 700RON

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 13 April, 2011.


Probabil multi dintre voi deja se intreaba ce cauta UD3R si overclocking extrem in aceeasi propozitie. Nu va ingrijorati, e normal pentru ca asta a fost si prima mea reactie atunci cand am auzit de aceasta placa. Gigabyte P67X-UD3R-B3 pe numele ei complet este o placa de baza care va fi disponibila in magazine pana la sfarsitul lunii aprilie si va avea un pret mai mic de 700RON. Seria P67X va avea 2 modele: P67X-UD3R-B3 si P67X-UD3-B3. Despre prima placa vom vorbi astazi, cea de-a doua fiind o versiune ceva mai slab dotata care nu face obiectul articolului.

Povestea acestei placi incepe intr-o locatie selecta unde echipa lab501 impreuna cu reprezentantii Gigabyte Romania s-au intalnit pentru a chinui placa in cel mai urat mod posibil si de a da un verdict la final. Pentru acest lucru avem nevoie in primul rand de munitie:

.

.

Dupa ce ne-am asigurat ca avem munitie suficienta, am stabilit planul de lupta. Acesta consta in overclocking-ul placii folosind ca racire pentru procesor un single-stage, apoi urmand sa incercam sa obtinem si cateva scoruri 3D cu o placa Geforce GTX 580 pe azot lichid. Pentru acest lucru avem nevoie sa izolam placa de baza in zona procesorului pentru a evita un scurt circuit in cazul in care se formeaza picaturi de apa de la condens.

.

.

Ca layout si daca ne raportam la comparatii cu seria deja existenta P67A, placa de baza este practic un UD4 cu VRM-ul de UD3R . Totusi, X-ul din titlu semnaleaza alte noutati dintre care putem aminti: suport SLI, controller USB 3.0 de la Etrontech (mai rapid decat NEC) precum si un BIOS nou orientat mai mult catre overclocking (10 nivele de compensare a vdroop-ului, frecventa de comutatie variabila, etc).

Comentarii

4 comentarii la: Gigabyte P67X-UD3R-B3: Overclocking extrem sub 700RON

 1. Robert a scris pe:

  Interesant articolul. Vor mai urma si alte placi din clasa similara? Pe cand un MSI P67A GD65?

 2. marosy a scris pe:

  Chipul EtronTech EJ168A (cel din poză), USB 3.0 host controller, nu face doi bani. Bagi un webcam şi îţi face BSOD.

 3. marosy a scris pe:

  Number 1 in USB 3.0 – my ass.

 4. Robert a scris pe:

  Uneori legile economiei influenteaza negativ calitatea noilor tehnologii, prin lansarea prematura a produselor si odata cu ele cu aceste probleme gen controler sata 3 bug, etc.

Lasa-ne un comentariu: