GIGABYTE H67MA-UD2H – Preview

Scris de: , in categoria: Stiri, in 24 November, 2010.

Interesant sfarsit de an, nu este asa? Noutatile nu mai contenesc sa apara, placi video, procesoare si placi de baza intrand rand pe rand in arena, sau asteptandu-si randul cuminti, inainte de lansare. In aceste conditii, dupa cum puteti vedea, nici noi nu stam degeaba. Ba chiar as putea spune ca avem o gramada de lucruri de facut. Daca tot am terminat cu 4 GTX 580, m-am gandit ca nu ar fi o idee rea sa revenim putin la placile de baza socket LGA 1155, si sa aruncam o privire asupra unui H67 bine dotat.

Daca va aduceti aminte, in preview-ul realizat cu GA-H67M-D2 eram foarte suparat pe Gigabyte pentru lipsa porturilor USB 3.0 de pe aceasta placa. Ei bine, cineva s-a gandit sa isi rescumpere greseala, si uite asa m-am trezit cu un GA-H67MA-UD2H in brate (ma rog, si cu un P67A-UD4, dar despre acesta vom vorbi putin mai incolo). Hmm, “inca un H67 din ala mic si pricajit mai baieti?”, le-am zis eu celor de la Gigabyte. “Uita-te domle la ea si vezi” mi-au raspuns ei. Zis si facut, am scos piticania din cutie si am convins-o sa se relaxeze pentru cateva poze mai indraznete.

Si cand colo, ce sa vezi. Da domle, un H67 in format mATX standard, dotat cu radiatoare pentru VRM-ul procesorului, cu USB 3.0, Ultra Durable 3, ce sa mai, alta mancare de peste domnilor. H67MA-UD2H este o placa de baza mATX, destinata sistemelor de mici dimensiuni, mici consumatoare de curent, silentioase (cam asa ruleza un Sandy Bell stock in cazul in care va intrebati). Placa dispune de doua porturi USB 3.0 si 5 porturi USB 2.0 pe backpanel, plus posibilitatea de a oferi 5 porturi USB 2.0 pe panoul frontal al carcasei. De asemenea, backpanel-ul este dotat cu toate iesirile video pe care ni le-am putea dori, H67MA-UD2H fiind dotata cu un conector D-SUB, un conector DVI, un conector HDMI si un conector DisplayPort. O mufa PS2, un conector RJ45 si conexiunile audio completeaza un tablou destul de complex pentru o placa de baza atat de mica.

H67MA-UD2H este dotata cu 3 conectori S-ATA 2 si 2 conectori S-ATA 3, un slot PCI-E 16X, un slot PCI-E 8X si doua sloturi PCI-E 1X. Nu avem butoane de on/off si nici debug led, si asa este si normal pentru o asemenea placa de baza, imi veti spune. Corect, asa ar fi normal, dar etajul de alimentare al procesorului numai normal nu este, tinand cont ca vorbim de 10 tranzsitori driver-mos similari celor pe care ii gasim si pe P67A-UD7. Da domnilor, 10 faze pentru aceasta piticanie, plus doua faze pentru controller-ul de memorie.

Un ultim aspect, pentru ca am vazut mai multi pasionati punandu-si aceasta intrebare – toate placile de baza LGA 1155 au exact aceeasi distanta intre gaurile din jurul socket-ului ca si placile de baza LGA 1156. Cu alte cuvinte, socket-ul s-a schimbat in sensul ca avem un pin in minus si o alta aranjare a pinilor in socket, dar coolerele LGA 1156 sunt perfect compatibile cu LGA 1155. Nu, nu va trebui sa va schimbati cooler-ul daca veti achizitiona o platforma P67/H67. Mai jos, puteti vedea sistemul de prindere al celor de la Noctua pentru LGA 1156, montat pe placa de baza despre care discutam astazi. Si daca va uitati cu atentie la poze, veti vedea si cum arata Sandy Bell in actiune!!!

Comentarii

2 comentarii la: GIGABYTE H67MA-UD2H – Preview

  1. Laurentiu a scris pe:

    Pare a fi o placa excelenta. M-ar bate gandul sa-mi fac un sistem in acest format, dar nu gasesc nici o carcasa sa corespunda intru totul criteriilor personale, adica mica si arattoasa la exterior, dar silentioasa, incapatoare si bine ventilata, la interior.
    Cam greu asa ceva, este? 😀

  2. @ Laurentiu: uite o carcasa care ar corespunde: http://www.emag.ro/carcase/carcasa-nzxt-vulcan-micro-atx-tower-fara-sursa–pVULC-001BK

    cat despre placa..e nebuna!!

    ce placa video ati folosit in testul acela??

Lasa-ne un comentariu: