Reportaj lab501: Corsair, Nvidia si Mushkin la CeBIT

Scris de: , in categoria: Stiri, in 12 March, 2009.

Itinerariul nostru pe la standurile CeBIT continua. Cei care sunt foarte atenti si interesati, vor descoperi ca lab501 si-a lasat amprenta pe unul dintre produsele expuse; preocuparea le va fi rasplatita cu… aflati la finalul articolului.

Corsair si-a expus kitul de Dominator GT DDR3 2000 tri-channel (avand latentele foarte bune 7-8-7-20, memorii despre care v-a relatat colegul nostru Tudor intr-o stire anterioara), imperecheat dupa considerente atat estetice, cat si de performanta cu placile de baza Asus Rampage II Extreme sau Foxconn Blood Rage.

Noutatea absoluta a fost insa prototipul de carcasa pe care cei de la Corsair o vor lansa in cateva luni, dezvoltata din necesitatea de a avea o carcasa pentru sistemele demonstrative pe gustul entuziastilor de la Corsair. In acelasi timp, avand in vedere constructia acesteia, este foarte posibil sa contituie suportul pentru eventualele viitoare lansari de raciri pe apa din seria Nautilus, de data asta interne.

V-am prezentat-o deja intr-un articol anterior, tot pe tema CeBIT, insa colegul nostru Razvan a putut observa „pe viu” alte cateva caracteristici ale acesteia extrem de interesante, precum: are 4 rack-uri S-ATA integrate, vine pregatita in partea de sus cu gauri de montare a unui radiator 3x120mm pentru watercooling, aerul ce raceste HDD-urile trece apoi pe spatele placi ie baza pentru a o raci si pe aceasta, tray-ul placii e baza e rabatabil si are o fereastra in spatele socket-ului pentru a putea monta/demonta un cooler cu backplate fara sa trebuiasca sa demontam placa de baza. Este construita integral din aluminiu si va avea un pret estimativ in zona a 200-250 de euro.

La standul Nvidia s-a vorbit mult despre platforma ION, care e foarte aproape de a ajune pe piata, la un pret aproximativ de 300 de Euro; se pare ca sunt multi integratori ce o vor adopta, in jur de 25, dar momentan nici unul nu vrea sa o recunoasca oficial. Ar putea oare eventualele presiuni Intel constitui motivul real?

De asemenea. Nvidia a facut o demonstratie publica a tehnologiei 3d stereoscopice, denumita 3D Vision, la care au fost invitati nu numai producatorii de jocuri, cum v-am relatat deja, ci si gamer-i obisnuiti.

Cu amanunte despre dispozitivele MID (Mobile internet device) Tegra sau alte platforme mobile Nvidia voi reveni intr-un articol viitor dedicat exclusiv acestora din urma.

Mushkin a prezentat un nou design de heatspeader (radiator pasiv) pentru memorii, ce va fi disponibil in cateva saptamani. Se va vinde fara bautura energizanta la cutie sau sticla de vin, tot Mushkin, din imaginile adiacente.

Asa cum va spuneam la inceputul articolului, in buna traditie a revistelor pentru barbati, lab501 si-a pus propriul „iepuras” (sigla noastra) pe unul din exponate. Cel care observa primul despre ce exponat este vorba, si va trimite o replica la aceasta stire, va primi un bax de bere Mushkin imediat ce aceasta va deveni disponibila comercial in Romania.

Atentie: Acest concurs cu premii deosebite nu se adreseaza celor fara simtul umorului!

Comentarii

3 comentarii la: Reportaj lab501: Corsair, Nvidia si Mushkin la CeBIT

  1. Cere a scris pe:

    Lab 501 energy drink? E pe baza de azot? :))

  2. bib a scris pe:

    Simpatica cutia de energy drink ..in loc de berea mushkin poate ma ajuta monstru sa-mi tin q9550 la 4.0 ghz stabil :)))

  3. pishky a scris pe:

    interesanta carcasa corsair, e ceva nou conceptul de gauri cu gume pt cabluri, depinde ce ofera la cei 200-250 euro, ar putea avea “succesuri”

Lasa-ne un comentariu: