Stepping D0 pentru Intel Core i7-920

Scris de: , in categoria: Stiri, in 1 February, 2009.

Desi seria de procesoare Core i7 este destul de recenta, fiind lansata pe piata abia in luna noiembrie a anului trecut, compania din Santa Clara a initiat deja demersurile pentru trecerea unora dintre produsele acestei game de la revizia C0 la revizia D0. Acest fapt rezulta din notificarea corespunzatoare aparuta pe site-ul oficial Intel, anunt care a fost publicat saptamana aceasta.

Totusi, singurul procesor care va adopta noul stepping D0 este modelul Core i7-920 (2,66 GHz), iar conversia o vor suporta atat exemplarele destinate pietei OEM, cat si cele care vor aproviziona piata de retail. In primul caz, procesoarele imbunatatite vor fi livrate clientilor OEM incepand din data de 10 aprilie 2009, primele ES-uri (Engineering Sample) fiind planificate in intervalul 9 – 13 martie. Variantele box Core i7-920 stepping D0, menite sa satisfaca piata de retail, vor intra in vanzare dupa data de 2 martie 2009. Vizual, procesoarele stepping D0 vor putea fi reperate dupa absenta unui element al marcajului (vezi imaginea din dreapta):

Marcajul S-Spec al procesoarelor revizuite isi va modifica forma din SLBCH in SLBEJ, iar CPUID-ul se va schimba din 0x000106A4 in 0x000106A5. Modificari la nivelul caracteristicilor termice si electrice un sunt raportate, insa pentru ca placile de baza sa poata opera cu procesoarele bazate pe stepping-ul D0 este necesar un update de BIOS. In fine, este greu de estimat daca odata cu trecerea la noua revizie potentialul de start al procesoarelor Core i7-920 va spori, insa nu trebuie sa excludem aceasta posibilitate…

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: