Core i7 920 – revizia D0 a ajuns in Romania

Scris de: , in categoria: Procesoare & Chipseturi, in 25 April, 2009.

Asa cum ne-a obisnuit in ultimii ani, Intel aduce o serie de imbunatatiri celei mai recente familii de procesoare, Core i7, lansand o noua revizie, D0. V-am mai povestit despre aceasta noua incarnare a nucleului Nehalem, insa de data aceasta a venit momentul sa testam un i920 D0, deoarece acestea sunt acum disponibile in retail, in Romania. Exemplarul pe care l-am testat nu este un Engineering Sample primit de la Intel ci un procesor box, achizitionat din magazin.

Ce inseamna o noua revizie, un nou stepping?  Ei bine,  orice procesor, orice chip, trece prin mai multe etape de productie, din momentul design-ului initial si pana in momentul lansarii oficiale. Pe parcursul acestor etape, sunt testate numeroase aspecte ale functionarii noii arhitecturi, pentru a depista orice eroare, orice comportament anormal al noii tehnologii. Pana in momentul in care procesorul iese pe poarta fabricii pentru a fi vandut in retail,  vor exista cu siguranta mai multe revizii, corespunzatoare etapelor premergatoare productiei finale. Ultima revizie, testata si perfectionata indelung, va ajunge in mainile consumatorilor. Ei bine, oricat de riguroasa ar fi perioada de testare in fabrica si oricat de sofisticate ar fi facilitatile de testare ale unui gigant precum Intel, intotdeuna vor exista mici imbunatatiri care pot fi aduse desing-ului chip-ului, chiar si dupa lansarea sa oficiala. Aceasta practica nu este deloc noua, fiecare familie de procesoare Intel avand cel putin doua revizii. Va amintiti cu siguranta de E6600 si E6850, sau de E8400 C0 respectiv E8400 E0, sau de Q6600 B3, respectiv Q6600 G0. Modele cu exact aceleasi specificatii, aceeasi peformanta, dar cu caracteristici electronice diferite. Noile revizii necesita deobicei o tensiune mai mica pentru a atinge aceeasi frecventa, pot atinge frecvente mai mari, s.a.m.d.  Sa vedem ce aduce nou D0 pentru Nehalem.

.

.

Comentarii

13 comentarii la: Core i7 920 – revizia D0 a ajuns in Romania

 1. criss a scris pe:

  super revizia asta la I7 🙂

 2. So3oL4Nu a scris pe:

  Un motiv sa trec pe nehalem :)…4.2GHz ~ 4.3GHz pe aer/apa este SF pentru un quad !

  Un review reusit !

  O zi buna,
  Sobo.

 3. raz a scris pe:

  hmm, problema ar fi ca nici un magazin, in momentul in care cumperi nu precizeaza si revizia. As fi curios de unde as putea cumpara un i920 D0 in .ro :/

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Pe masura de stocurile vechi se epuizeaza, noua revizie va deveni predominanta si in magazinele noastre, este o chestiune de timp.

 5. spiderr a scris pe:

  cica e disponibil aici :

  http://www.pcfactory.ro/componente/procesoare/intel/core-i7-920/

 6. CPU-Z la mine zice la campul revision ca e D0/D1

  ce inseamna?
  oricum mi se pare ca e destul de buna versiunea ca din bios am vazut ca pot face destule setari pe proc kestii tampenii…

 7. pardon C0/C1 🙂

 8. danard10 a scris pe:

  C0/C1 inseamna ca e procesorul initial (cu revizia C1), nu cu ultima revizie – D0..

 9. Andrei a scris pe:

  Salutare
  Sunt curios daca cumpar acum un i7 920 ce revizie va avea?

 10. Monstru Post author a scris pe:

  Depinde de cat de repede s-au epuizat stocurile de C0. Din cate stiam din surse sigure, cei de la PCFactory aveau in perioada asta D0.

 11. Laurentiu a scris pe:

  Exista vreo diferenta intre batch-urile de D0 de pe piata? E un batch mai bun ca altul? sau cu cat mai nou cu atat mai bine?

 12. Monstru Post author a scris pe:

  Intotdeuna exista diferente intre batch-uri, chiar si intre diferite exemplare din acelasi batch. Nu pot sa spun ca am aflat pana acum de un batch deosebit in cazul reviziei D0.

 13. vali a scris pe:

  A reusit cineva sa cumpere de la pc factory? Site-ul lor nu s-a updatat deloc in ultimele 2 luni de cand verific. Am facut comanda, am primit numai un e-mail automat de confirmare. Am sunat de 5 ori la telefoanele de pe site, niciun raspuns. Cam bizar, mai ales ca primesc sistemul nou maine fara procesor pt ca cei de la pc factory sunt inerti.

Lasa-ne un comentariu: