ZEROtherm CoolMaxx – prezentat in premiera

Scris de: , in categoria: Stiri, in 29 June, 2009.

Lab501 are placerea sa va prezinte in premiera absoluta cea mai recenta creatie a inginerilor de la ZEROtherm. Este vorba de seria CoolMaxx, destinata racirii placii video, care este alcatuita din 3 modele: CoolMaxx 1000, CoolMaxx 2000 si CoolMaxx 3000. In continuare va voi prezenta poze, specificatii si teste interne furnizate de ZEROtherm.

Primele 2 modele sunt echipate cu un ventilator slim de 80mm (15mm grosime) situat intre radiator si PCB-ul placii video, in timp ce modelul de varf (CoolMaxx 3000) beneficiaza de aportul a 2 astfel de ventilatoare. Aceasta tehnologie de plasare a ventilatorului este numita Fin->Fan->Block de catre cei de la ZEROtherm si ofera o mai buna racire a componentelor de pe PCB-ul placii video (memorii, VRM, etc).

Turatiile ventilatoarelor sunt reglabile in plaja 1000-2700rpm prin intermediul unui fan controller inclus. Baza si heatpipe-urile sunt construite din cupru iar lamelele din aluminiu.

Pentru test a fost folosita o placa video NVIDIA Geforce 9800 GTX cu un TDP estimat de 156W. Pe langa cele 3 coolere din gama CoolMaxx a celor de la ZEROtherm au mai fost testate Zalman VF1000 precum si coolerul stock al placii video.

Pentru test a fost folosit programul ATITool, temperatura ambientala a fost setata in jurul valorii de 25oC, turatia ventilatoarelor a fost de 2000rpm la toate coolerele iar temperatura s-a masurat dupa 15 minute de la inceperea testului. Rezultatele au fost urmatoarele:

Se observa o diferenta de aproximativ 11oC intre modelul de top CoolMaxx 3000 si VF1000 de la Zalman, care este considerat un cooler de top in momentul actual. Momentan ZEROtherm livreaza seria CoolMaxx in regim OEM partenerilor sai (Emtek deja ofera CoolMaxx 2000 pe Sapphire HD4830 si Xenon 9800GT ) dar acesta va fi comercializat si sub brandul propriu, dar in Serie Limitata. Ramane sa aflam pretul la care va fi comercializat precum si un test pe Lab501, dar pana atunci rezultatele preliminare sunt destul de promitatoare iar aspectul este foarte reusit.

Comentarii

4 comentarii la: ZEROtherm CoolMaxx – prezentat in premiera

  1. Monstru a scris pe:

    Hehe, daca gaseste cineva date pe internet despre acest produs in alta parte decat aici (aparute pana astazi evident), are o bere de la mine 😀

  2. mascotzel a scris pe:

    arata foarte bine dupa mine…langa o placa cu PCB negru s-ar aseza de minune

    la alea mici insa,nici vorba de racire VRM

  3. Dalant a scris pe:

    Pai – http://www.brainbox.co.kr/review/view.asp?cmid=1&csid=1&searchcolumn=&searchstring=&page=&id=2771&detail_id=25824&from=

    http://www.brainbox.co.kr/review/view.asp?cmid=1&csid=1&searchcolumn=&searchstring=&page=&id=2771&detail_id=25825&from=

    Pastreaza berea 😉 .

  4. Monstru a scris pe:

    Cool! Pe astea nu le-am gasit nici macar eu, deci apreciez tenacitatea. Berea ramane valabila 🙂

Lasa-ne un comentariu: