Cooler Master Cosmos II – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 3 July, 2012.

 

Carcasa este vopsita integral in culori inchise, atat la exterior cat si la interior. La exterior, principalele elemente constructive au aspect de aluminiu periat, in timp ce plasticul care inconjoara carcasa si elementele din otel sunt vopsite in negru.

 

 

Constructia sasiului este din otel, gros, dur, fapt care ofera intregului ansamblu o rigiditate sporita si deci un feeling de calitate pe care alte carcase nu il pot oferi. Panourile laterale si cele doua masti (din fata, respectiv de sus) au un finisaj de aluminiu, material nobil in cadrul carcaselor; singurele elemente construite din plastic, dur, de buna calitate, il reprezinta marginile carcasei, care o imbraca pe toata lungimea sa.

Panoul frontal contine obisnuitele porturi stereo jack, 6 porturi USB (dintre care 2 versiunea 3.0) si un conector eSATA. Glisand masca superioara, apar si butoanele pentru pornire/oprire, reset si management-ul ventilatoarelor. Acesta din urma include aprinderea/stingerea LED-urilor si controlul in 3 trepte a ventilatoarelor care pot fi impartite in 4 grupuri: Front, Top, HDD, GPU.

 

 

 

Partea din fata are o constructie pe cat de simpla pe atat de functionala. Din nou, pentru a avea acces la elementele functionale o masca trebuie data la o parte. Glisarea se face foarte lin, iar atunci cand masca ajunge la capatul cursei se poate auzi un sunet care aduce aminte de portierele masinilor scumpe. Iterand de sus in jos gasim 3 masti de plastic care se pot da jos pentru a face loc unitatilor optice sau rack-urilor externe si 2 masti care permit hot-swap-ul HDD-urilor sau SSD-urilor

 

 

 

Comentarii

8 comentarii la: Cooler Master Cosmos II – Test practic

  1. 22 de kilograme… WOW! Încă un pic şi îi trebuia fundaţie. :)) Arată foarte bine şi conectivitatea USB e respectabilă. Dar aş fi apreciat-o mai mult dacă n-ar fi pus atât de aproape mufere, pentru că stick-urile groase nu vor încăpea bine unul deasupra altuia şi vor forţa conectorii.

  2. Asta e genul meu de carcasa. 22 kilograme de pure awesomeness. Cred ca o astfel de carcasa are nevoie de componente pe masura. Sunt foarte curios ce monstru ar iesi din manutele voastre. V-ati gandit pana acum sa intrat pe piata sistemelor custom?

  3. Tile a scris pe:

    Marea problema a acestei carcase este aranjamentul interior gandit total aiurea. Pentru o suma mai mult decat decenta poti sa ai cea mai buna carcasa monocompartiment a momentului: Bitfenix Shinobi XL.

  4. Mircea a scris pe:

    e din alta liga carcasa… 🙂

    legat de articol, is de parere ca mai ai de lucrat putin la partea de fotografii, adica nu era deloc rau ca la o carcasa sa fie mai multe fotografii, si fotografiile sa fie mai ok, in ideea ca nu prea intelegi mare lucru din unele afisate.
    oricum, felicitari pt. artcol! 🙂

  5. Radu Cruceanu a scris pe:

    Sa va povestesc eu din experienta proprie de utilizare cu aceasta carcasa :
    – fan controller-ul este cea mai mare mizerie inventata de om
    – daca vrei sa faci un wiremanagement cu toate cablurile de la front panel instalate iti vei blestema zilele (ajungi sa le scoti pana la urma)
    – pentru orice radiator de 360 pe care-l poti monta in tavan esti nevoit sa largesti gaurile pentru suruburi
    – grommet-urile de pe panoul dintre camera sursei si camera placii de baza sunt puze pe orizontala, nu pe verticala, asa cum ar fi normal pentru a putea renunta la cateva coturi la 90 grade pentru radiatoru de 240 care se poate monta in locul celor 2 bay-uri de hard-uri din partea inferiora

  6. ted a scris pe:

    Potential pentru racire pe apa, la concurenta cu 800d sau Silverstone tj11

  7. Cosmin a scris pe:

    Radu, vorbesti prostii, detin carcasa si nu m-am lovit de absolut niciuna din problemele enumerate de tine.

    Fan Controllerul isi face treaba cu brio, iar WM-ul e ireprosabil. Ai atata spatiu liber incat e o joaca de copil sa faci asta. Cine nu ma crede, ii dau poze.

    Totusi, sunt niste discutii pe overclock.net cum ca fan controllerul ar avea niste probleme cu anumiti producatori de ventilatoare.Eu nu m-am lovit de absolut nicio problema, functioneaza perfect.
    DAR, CM schimba gratuit tot ansamblul de sus al carcasei:
    http://www.youtube.com/watch?v=WppcghMBf4o&feature=plcp

    Am primit coletul in 5 zile direct de la CM Support Netherland, pot sa confirm iar cu poze, pentru cine nu ma crede.

    E o carcasa bestiala, silentioasa, simti ca e un fel de Rolls Royce al carcaselor. Poti sa dai jos cele 2 custi cu hdd-uri de jos, si sa montezi radiator push-pull. Deasemenea poti sa pui push-pull si sus.

    Vent-urile cu care vine sunt de calitate, silentioase. Filtrele de praf isi fac treaba. Dupa 3 luni, abia vad praf in carcasa (e ca noua), avand in vedere ca stau intr-un mediu plin de praf.

    Usile laterale sunt foarte groase, si atenueaza din zgomotul carcasei.

    Per total, e o carcasa exceptionala, despre care se pot vorbi muuuuult mai multe decat s-au facut in acest review.

  8. cleicom a scris pe:

    Ce sa mai zic m-a lasat paf aceasta carcasa, la anul cred ca o sa cumpar carcasa asta, acum depinde ce-o sa mai apara.
    Nimeni nu intelege ca…, cu cat e mai grea cu atat e mai buna si mai rezistenta si calitativa. Cred ca e singura carcasa care ma atrage pt a achizitiona o astfel de bijuterie zis (Monstrul).
    Dupa o saptamana de rewiew-uri pe net si YouTube am constatat ca asta e carcasa care ma reprezinta, pentru a pune cu drag cele mai bune piese in inima ei.
    Voi incepe cu o singura piesa doar atat, restul intelegeti voi ce o sa mai urmeze.

    1. Procesor Intel Core i7 4960X Extreme Edition 3.6GHz box

    http://www.pcgarage.ro/procesoare/intel/core-i7-4960x-extreme-edition-36ghz-box/

    Acum ranane de vazut.
    Nota 10

Lasa-ne un comentariu: