Cooler Master Elite 120 Advanced – Review

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 21 November, 2012.

 

Din fabrica, Elite 120 Advanced vine echipata cu un ventilator de 120mm in fata (turatie maxima de 1200rpm) si un ventilator de 80mm in lateral (turatie maxima de 2000rpm). Acestea folosesc sisteme de prindere standard si pot fi schimbate usor de catre utilizator, daca asa se doreste. Pe langa acestea, mai este loc (de-abia) si de un al treilea ventilator pe montantul hard-disk-urilor. Aici incape un ventilator de 120mm, care se va prinde cu accesoriile oferite de Cooler Master in pachet.

Sistemul de racire arata cam asa in final: Hard-disk-urile sunt racite de ventilatorul de fata care alaturi de cel de 80mm are rol in a asigura si airflow-ul coolerului de pe procesor, in timp ce sursa si placa video sunt complet separate de restul componentelor. Prima isi trage aerul din tavanul carcasei, in timp ce a doua o face prin partea laterala. Tot aerul cald se degaja prin spatele carcasei.

Daca tot veni vorba de placa video, Elite 120 Advanced permite instalarea placilor video full-length dual-slot, fara probleme in ciuda radacinilor mini-ITX. Puteti vedea mai jos ca lungimea unui HD7970 nu a pus niciun fel de problema. Placa video va sta insa destul de aproape de montantul hard-disk-urilor, asa ca recomand folosirea unui material izolator acolo pentru evitarea unui scurtcircuit nefericit.

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

11 comentarii la: Cooler Master Elite 120 Advanced – Review

  1. ursulache a scris pe:

    Salut,
    De ce “sa facem un exercitiu de imaginatie”?

    Poate ar fi mai bine daca chiar ar fi asamblat un asfel de sistem si am putea vedea nivelul de zgomot, temperaturi, cum au loc cablurile si asa mai departe.

    Sper ca pe viitor o sa reveniti la testele mai amanuntite cand e vb de un review . Asa pare mai mult o prezentare.

    Spor

  2. Monstru a scris pe:

    Am explicat de o mie de ori…nu facem teste dupa ureche. Cu ce te ajuta zgomot temperaturi s.a.m.d. daca nu se petrec in acelasi ambient cu alte teste? Cu ce compari? Bag miniITX in toate carcasele ca sa aiba relevanta niveluld e zgomot? Bag acum un miniITX Z77 si un 7970 si peste 3 ani nu mai intereseaza pe nimeni? Nu prea are logica un astfel de test…

  3. ursulache a scris pe:

    Salut,
    Stiu ca nu faceti dupa ureche, de asta citesc Lab501 :).

    Faci testele in acelasi ambient (nivel de zgomot/temperatura)? Cu ce difera de testele de zgomot de la placi video.

    Referitor la platforma de test, nu cere nimeni sa vada mini ITX in define R4 (sau in nici un caz o majoritate relevanta :P).

    Nu cred ca este asa dificil sa ai o platforma pentru fiecare clasa (ITX, mATX, ATX), platforma pe care, ca si in cazul platformelor de placi video, o schimbi odata la ceva vreme. “Bag acum un miniITX Z77 si un 7970 si peste 3 ani nu mai intereseaza pe nimeni” dupa logica asta nu mai faci teste cu nimic caci oricum peste cativa ani/luni o sa fie alte placi de baza, alte procesoare, ca sa nu mai vorbim de drivere, deci rezultatele de acuma nu o sa mai fie valide.

    Este evident ca rezultatele sunt valide si direct reproductibile doar in conditiile pastrarii constante a tuturor parametrilor relevanti.

  4. Monstru a scris pe:

    Ai fi uimit, dar testele de zgomot si temperaturi la placi vidoe le fac doar eu in acelasi mediu controlat (aceeasi temperatura) indiferent cine scrie articolul. Deci da, acolo chiar poti compara.

    Problema este mai complicata in cazul carcaselor si de aceea am ales sa nu facem teste dupa ureche cum pot fi gasite pe net (am pus sistemul asta in ea si e silent…wow) pentru ca pot varia foarte multi parametrii.

  5. ursulache a scris pe:

    Nu am vrut sa sune ca si cum ar fi usor ce faceti, stiu ca este dificl si presupune timp, planificare si efort.

    Principalul motiv pentru care citesc Lab501 este ca va luati timpul necesar si depuneti efortul necesar pentru a testa bine produsele carora le faceti review. De aceea si dau feedback, am ajuns sa am pretentii mari de la voi :).

    In opinia mea ar fi f important sa vedem asa ceva facut “cum trebuie”, caci asa cum zici e plin netul de teste facute aiurea, fara cap.

  6. ursulache a scris pe:

    Nu am vrut sa se inteleaga ca e usor ce faceti. Stiu ca e dificil, cere efort, timp si planificare.

    Principalul motiv pentru care citesc Lab501 este ca voi va luati timpul necesar si depuneti efortul necesar cand faceti un review. Tocmai de aceea dau si feedback, am pretentii mari de la voi :P.

    As vrea sa vad un review “cum trebuie” facut si la carcase.

    Iar in cazul carcaselor mici unde este clar ca se fac compromisuri mai multe mi se pare si mai important sa fie testate corespunzator.

  7. arondutzu a scris pe:

    Felicitari!
    Poate in curand si un test pe HAF XB.

  8. Vana Alin a scris pe:

    Salut si felicitari pentru review. Doresc sa achizitionez aceasta carcasa impreuna cu un procesor i3 sau i5 Ivy Bridge (inca nu m-am hotarat) si as avea o intrebare: coolerul (BOX) care vine odata cu procesorul o sa-mi incapa in acest sistem alaturi de o sursa ATX sau o sa trebuiasca sa achizitionez un cooler de dimensiuni mai mici. V-as fi foarte recunoscator daca mi-ati raspunde la intrebare. Va Multumesc

  9. Salut excelenta prezentare

    Eu mi-am construit un htpc-pvr cu acest tip de carcasa in urmatoarea configuratie
    PSU- 500 W Njoy
    Gigabyte A75 -USB3
    APU AMD 3400
    2 x 2 gb Kingmax 1600
    1 x 90gb ssd Corsair F series
    2 x 2 TB Seagate in raid 1
    1 x pcie Technisat express HD dvb-s2 tuner
    1 x usb Tevii 660 HD DVB-S Tuner
    Ca si sistem de operare mi-am compilat propria
    versiune de Openelec Fusion x64 PVR cu XBMC TVheadend + Oscam
    l-am gandit ca receptor / recorder SAT + NAS + Download Station.
    Il controlez cu android/ios smartphone xbmc remote sau yatse
    si l-am ascuns in spatele televizorului alaturi de bass-ul logitech z5500.

    Intentionez sa ii schimb placa DVB-S Technisat cu una TBS T6984 DVB-S2 HD QUAD
    motivul Technisat e placa de buget si cam slaba la partea de receptie satelit.

  10. construiesc un sistemutz in carcasa asta, in ~o luan va pot arata si poza 😛

  11. Andrei a scris pe:

    Salutare !

    Frumos review, dar trebuia sa bagati si voi in ea o placa de baza si un cooler, sa vedem cum arata si ce impresii va lasa.

    In specificatii spune ca incape un cooler cu inaltime maxima de 65mm, desi, din poze pare ca intra mai mult ( 80 mm ? )

    Credeti ca ar incapea un cooler Noctua NH-C14 ? Clar incape pe inaltime ( h = 61mm ), dar ca suprafata …

    Multumesc,
    Andrei.

Lasa-ne un comentariu: