Computex 2023 – Cooler Master – Periferice si carcase concept

Scris de: , in categoria: Stiri, in 6 June, 2023.

Cooler Master

 

In acest an in cadrul Computex 2023 prietenii de la Cooler Master si-au pus la dispozitie presei noul sediul central situat in districtul Neihu din Taipei, Taiwan. Inaugurata la finalului anului trecut, cladirea beneficiaza de toate facilitatile necesare angajatilor, inclusiv un bar denumit Cooler Bar care este deschis insa si pentru persoane din exterior.

Lineup-ul de produse noi si concept impreuna cu cele deja lansate au putut fi vazute atat la expozitia amplasata pe un etaj intreg in cadrul sediului Cooler Master cat si intr-un booth din cadrul TaiNEX Nangang, locul principal de desfasurare al Computex 2023. Echipa Lab501 a fost in ambele locatii si am sumarizat mai jos cele mai importante produse si informatii.

Ei bine, daca ieri v-am povestit despre surse si steme de racire, astazi a venit momentul sa vedem ce ne-au pregatit cei de la Cooler Master la capitolul periferice, dar si ce inovatii au mai adus in domeniul carcaselor. Astfel, ne-a atras atentia tastatura tenkeyless compacta Cooler Master MK770 Hybrid, aceasta avand o structura gasket-mount si fiind echipata cu PCB hot-swap, switch-uri Kailh Box V2 si keycaps-uri PBT DS. Prin lansarea acestui model, producatorul tinteste fanii tastaturilor silentioase, oferind de asemenea conectivitate tripla (cablu, Bluetooth si wireless), precum si mai multe variante de culoare.

Cei care isi doresc si un mouse wireless care sa se asorteze pot sta linistiti, deoarece Cooler Master au lansat modelul MM712 Pro, un mouse wireless / Bluetooth care cantareste doar 56g. Datorita senzorului PixArt PAW3395 avem de-a face cu o rezolutie de pana la 26000 DPI, respectiv cu un impresionant polling rate de 8000Hz in mod wired, respectiv 4000Hz in mod wireless.

 


Desigur nu puteau lipsi carcasele, iar prima care ne-a atras atentia a fost Cooler Master Qube 500 Flatpack, aceasta fiind livrata pe bucati, utilizatorul putand sa o asambleze si sa o personalizeze dupa bunul plac. Desigur, am mai vazut astfel de carcase chiar si inainte de Computex, insa Cooler Master Qube 500 Flatpack se remarca prin dimensiunile normale (380 x 231 x 381mm, 33L) si sportul pentru placile de baza E-ATX!

La polul opus, Cooler Master NCore 100Max ITX este o carcasa de dimensiuni reduse, cu un volum de 17.5L, echipata cu doua ventilatoare de 120mm din fabrica. Carcasa poate acomoda placi grafice de pana la 357 mm lungime si este livrata impreuna cu o sursa ATX3.0 in format SFX, cu o putere de 850W.

Am vazut de asemenea si cateva concepte foarte interesante, mai precis Cooler Master Concept Case High-End si Concept Mainstream, care aduc o serie de inovatii importante la capitolul wiremanagement, fiind echipate cu o placa de distributie pentru sursa, astfel incat utilizatorul poate folosi exclusiv extensii matisate in incinta principala a carcasei, pentru un aspect curat si ingrijit.

 

 

Evident, si la capitolul scaune de gaming am avut de-a face cu noutati importante, cum ar fi Cooler Master Motion 1, un scaun desprins parca din filmele stiintifico-fantastice, care a fost dezvoltat impreuna cu D-Box si ofera feedback haptic, utilizatorul putand simti pur si simplu exploziile si alte efecte din jocuri.

O alta noutate este parteneriatul dintre Cooler Master si CAPCOM, acestia dezvoltand impreuna o gama intreaga de periferice, de exemplu mouse-ul MM310, carcasa TD500 Mesh V2, tastatura CK570 si castile CH331.

Desigur, noutatile nu se opresc aici, Cooler Master prezentand un numar urias de produse si concepte, dintre care as mai aminti sistemul audio care se poate transforma in soundbar numit SS571, accesoriile din seria Master HUB (Streamer Kit, Photo Editor Kit sau Video Editor Kit), custom PC-ul Shark X sau futuristul Cooler Master Orb X Gaming Throne. Despre unele dintre acestea va vom povesti poate chiar pe LAB501, in viitorul apropiat.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: